Ünnep együtt – a legjobbak között

Öcaline - 2020. január 23. 20:12

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Két tornászunk összesen kilenc éremmel, közte hét arannyal térhetett haza Abu Dhabiból még tavaly tavasszal: a Speciális Olimpián Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián a 14 sportágban összesen 62 versenyzőt felvonultató magyar válogatott tagjaként – egyúttal a torna sportág két magyar indulójaként – vehetett részt.  
A „Mozdulj, Diák” DSE két tornásza kirobbanó formában, végig igen összeszedetten és koncentráltan versenyzett, és összességében minden képzeletet felülmúló sikerrel szerepelt a világeseményen. Lívia négy aranyérmet szerzett – az egyéni összetettet is megnyerte a saját divíziójában, ráadásul mellé három szeren (korláton, talajon és gerendán) sem talált legyőzőre. Még egy tétel a dicsőséglistán: a teljes női verseny legmagasabb pontszámával is a magyar induló büszkélkedhet – gerendán elért 19,55-ös eredményét senki sem tudta túlszárnyalni a világjátékok során!
Szintén gigászi teljesítménnyel rukkolt ki Juhász Sebasztián a férfi versenyzők mezőnyében: a dunaújvárosi versenyző divíziójában az első helyet szerezte meg egyéni összetettben, ráadásul  talajon és nyújtón is diadalmaskodott, éremtábláját lólengésben egy ezüst-, korláton egy bronzmedál  tette teljessé. Aligha véletlen, hogy mindkét dunaújvárosi fiatal bekerült az Év Sportolója Díj nomináltjai közé – Lívia az év fogyatékos női, míg Szebasztián az év fogyatékos férfi sportolója kategóriában (ebbe beletartoznak a parasportolók, a szervátültetettek és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolói).

A jelölés már önmagában is a tavalyi esztendő megkoronázásának számít, de mint edzőjük, Salamonné Szabó Éva érdeklődésünkre felidézte, csodás pillanatokkal ajándékozta meg a két fiatal sportembert és felkészítőjüket is a Nemzeti Színházban rendezett múlt csütörtöki gála:
– Egyszerre volt szívmelengető, ünnepélyes, megható és felemelő számunkra az ünnepség – örök emlék marad az Év Sportolója Gála. Gyönyörű helyszínen, testközelből látni, hallani a díjazottakat, elérzékenyülve, szűnni nem akaró vastapssal köszönteni az Életműdíjas "kenukirály" Wichmann Tamást, egy fotó és egy kis beszélgetés erejéig kéz a kézben állni a világ legidősebb olimpiai bajnokával, Keleti Ágnessel, átölelni fiatalkorom egyik legnagyobb példaképét, Balczó Andrást és csodálatos feleségét, Császár Mónikát – úgy érzem, a fiatalok nevében is mondhatom, hogy hálásak vagyunk ezért az álomszerű estéért! Szeretettel gratulálok tanítványaimnak, megérdemelték a tapsot az ünnepségen, és megérdemlik, hogy büszkék legyünk rájuk!

(Fotók: Salamonné Szabó Éva - facebook)
 

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.