A döntőért küzdenek a vízilabdázók

spigott - 2020. február 7. 16:55

Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén ugrik a Fabó Éva Sportuszoda medencéjébe szombaton délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A hazai bronzéremmel véget ért budapesti Európa-bajnokság után újra klubfeladatok várnak a dunaújvárosi vízilabdázókra, ám ezúttal nem a bajnokságban, hanem újra a nemzetközi porondon, a legrangosabb európai kupasorozatban kell bizonyítania a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának. Mihók Attila tanítványai ugyanis szombaton délután öt órától az orosz Uralocska gárdáját látják vendégül a Fabó Éva Sportuszodában az Euroliga negyeddöntőjének odavágóján úgy, hogy vízilabdázóink finoman szólva sem várhatják jó előjelekkel az összecsapást.

Az Európa-bajnokság bronzmeccsén súlyos ujjsérülést szenvedő Gurisatti Gréta biztosan nem állhat csapatunk rendelkezésére a holnapi összecsapáson, s erősen kérdéses Vályi Vanda szereplése is, aki a kontinensviadal után kardiológiai problémákkal küzdött, s bár ugyan a napokban már edzésbe állt, még nem tudni, hogy vízbe ugorhat-e szombaton. Horváth Brigittát vesemedence gyulladás, míg Geraldine Mahieu-t influenza akadályozta a felkészülésben, ezért az ő szereplésük sem biztos, ám a hazai szakvezetés ezzel együtt is bízik abban, hogy sikerül olyan eredményt elérni a találkozón, amivel marad esély a továbbjutás kiharcolására a március 28-i visszavágón.

Képek: DO-archív

Ilyen előzményekkel már ez is komoly bravúr lenne együttesünktől, mert az oroszok rendkívül erős és egységes csapatot alkotnak. Az Euroliga selejtezőjéből elsőként jutottak tovább, majd a csoportkörben hibátlan teljesítményt nyújtva végeztek szintén az első helyen úgy, hogy a selejtezőben a Ferencvárost 12-7-re, míg a következő körben a BVSC-t 18-11-re győzték le. Óriási szüksége lesz tehát a szurkolói támogatásra együttesünknek a szombaton délután öt órakor kezdődő összecsapáson, hiszen a tét is óriási, a párharc győztese ugyanis az Euroliga négyes döntőjében szerepelhet a tavasszal.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.