Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

spigott - 2020. február 20. 10:51

Az Újpest gárdája lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ellenfele az Erste Liga negyeddöntőjében.

Sajtótájékoztatón jelentette be ma délelőtt az Erste Liga felsőházának első három helyezettje, hogy kit választott ellenfélül a rájátszás első körében. A csapatok közül a felsőházi küzdelmeket megnyerő FTC-Telekom választhatott, s ahogy az sejthető is volt, a zöld-fehérek elvitték az alsóházi nyolcadik Fehérvári Titánok gárdát. A Dunaújvárosi Acélbikák második helyen végeztek a sorozat legutóbbi szakaszában, s a mieink választása végül az alsóház hetedik helyezettjére, az Újpestre esett. A harmadik körben a Brassó a Gyergyói HK-t választotta, míg a Debrecennek maradt az alapszakaszt megnyerő, de a felsőházban hét vereséget is begyűjtő Csíkszereda.

Képek: DO-archív

Sokáig nem is kell várni a mieink első összecsapásaira, ugyanis Acélbikáink február 22-én és 23-án, szombaton este hat órától és vasárnap délután öttől látják vendégül a lila-fehéreket a negyeddöntő első két felvonásán. Az biztos, hogy nem vár könnyű feladat David Leger tanítványaira a fővárosiak ellen, s ezt a két gárda idei mérkőzései is bizonyítják. Hiába nyertek ugyanis a mieink kétszer is az Újpest otthonában, hazai környezetben még nem tudták legyőzni negyeddöntős vetélytársukat az Erste Liga 2019/2020-as szezonjában.

A párharcok az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is négy nyert mérkőzésig tartanak, s amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, úgy egész harmados hosszabbítással folytatódik a játék négy-négy mezőnyjátékossal, egészen addig, míg valamelyik gárda meg nem szerzi a győztes találatot.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása

FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Dunaújvárosi Acélbikák – UTE
Corona Brasov – Gyergyói HK
DEAC – SC Csíkszereda

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.