Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő) 9:15 - spigott

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Hazai környezetben, az egyetemi sportcsarnokban folytatta a bajnoki alapszakasz küzdelmeit vasárnap este hat órától az NB I-es DUE-RFT floorball csapata, mely a tabella negyedik helyén álló Ares HC ellen lépett pályára. A két gárda októberi mérkőzését az érdiek nyerték nagy csatában, s bár most is a vendégek tűntek esélyesebbnek, a mieink abban reménykedtek, hogy sikerül visszavágniuk az őszi 7-6-os vereségért.

Az első harmad azonban nem pont úgy kezdődött, ahogy azt a dunaújvárosiak elképzelték, mert az Ares már az 53. másodpercben megszerezte a vezetést, s ugyan Kiss Péter a játékrész derekához közeledve egalizált, nem sokkal később ismét bevették Majorosi Tamás ketrecét (1-29. Az első felvonás ezzel együtt is döntetlennel ért véget, mert a 13. percben Kiss Péter megszerezte második gólját is, majd a mieink kivédekeztek egy hosszú emberhátrányt is, így bőven ígért még izgalmakat a folytatás (2-2).

Löwinger Zoltán archív felvétele

A térfélcserét követően újra nagyon bekezdett az Ares, mely bő három perc alatt háromszor is bevette a hazai kaput, s hiába szerezte meg Kiss Péter a harmadik találatát is a harmad derekán, erre újabb duplával feleltek az érdiek, így a 36. percre gyakorlatilag el is dőlt a pontok sorsa (3-7). Főleg úgy, hogy a harmadik etapban is egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, s a 43. és az 52. perc között újabb öt gólnak örülhettek, ráadásul Siklósi találatára is volt még egy válaszuk, így összességében nagyon sima, 13-4-es vereséggel erősítették meg negyedik helyüket a bajnokságban, míg a DUE-RFT maradt a tabella hetedik helyén.

DUE-RFT – Ares HC 4-13 (2-2, 1-5, 1-6)

DUE-RFT: Majorosi – Balázs, Dolmán, Gutenkunst, Kiss P. 3, Kiss T., Komjáti, Kovács, Krukk, Magosi, Pavlicsek, Petrovickij, Siklósi 1 (1), Sója.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.