Előzött a Brassó

2020. február 17. (hétfő) 19:42 - spigott

Hiába küzdött nagyot, az első harmadban összeszedett nagy hátrányát nem tudta ledolgozni, így kikapott Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Brassóban korcsolyázott jégre ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga középszakaszának utolsó előtti mérkőzésén. A találkozó mindkét gárda számára komoly téttel bírt, ugyanis a mieink már egy szerzett ponttal bebiztosíthatták volna második helyüket az felsőház végén, míg a Brassónak ehhez a rendes játékidőben kellett volna nyernie. Az Acélbikáktól hiányzott az eltiltott Mazurek, így David Leger vezetőedző alaposan átrendezte a sorokat, így például a harmadik támadóegységben kapott szerepet a hátvéd Dósa Krisztián.

A kezdés nem alakult a legszebben dunaújvárosi szempontból, mert az 5. perc legelején nagyot hibáztak a mieink, s az eladott korongból Zsók hamar megszerezte a vezetést a házigazdáknak. A folytatás sem volt sokkal szebb, mert hiába kerültek kétszer is emberelőnybe a Bikák, egyikkel sem tudtak élni sőt, Gliga hátrányból szerzett találatával megduplázta fórját a Brassó a 14. percben (2-0). Hogy a mieink helyzete még rosszabb legyen, arról Zsók gondoskodott ismét a 17. percben, s bár erre Hüffner az utolsó percben válaszolt, így is 3-1-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Képek: DO-archív

A második felvonás elején hamar emberhátrányba került a DAB, melyet szerencsére sikerült is kivédekezni, majd Turcotte 25. percben szerzett góljával minimálisra csökkentette hátrányát együttesünk (3-2). Mindössze egy percig örülhettünk ennek, mert Franko nem sokkal később visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (4-2). A folytatásban felváltva kerültek veszélybe a kapuk mindkét oldalon, ám hiába volt több óriási lehetősége a mieinknek a felzárkózásra, rendre jött egy jó blokk, vagy az irányzékba csúszott hiba. A gyors, nyílt hokiban persze a hazaiak előtt is adódott ziccer, de Hughson kapus is hozta a bravúrokat, így ebben a harmadban már nem változott az eredmény.

A harmadik húsz perc elején pillanatok alatt emberhátrányba került együttesünk, de ezt a fórt is kivédekezték a Bikák, akik továbbra is elszántan küzdöttek, s Turcotte második találatával ismét feljöttek egyre a 47. percben (4-3). A gól után azonnal kapott még egy előnyt a házigazda, s ezzel sajnos már élni is tudott, így a harmad derekánál ismét kettő góllal állt közelebb a győzelemhez a Brassó (5-3). Acélbikáink nem adták fel, de hiába volt több nagy ziccerük is, a kapu előtt semmi nem jött össze ekkor, így csak nem akart megszületni a remélt negyedik találat. Az 57. percben végre mi is kaptunk egy emberelőnyt, ám sokra sajnos nem mentünk vele, így muszáj volt Hughson helyére is mezőnyjátékost hozni, ám Fowlie üres kapura nem hibázott, így a Brassó végül 6-3-ra nyert, s újabb sikerével feljött a második helyre a tabellán. Folytatás holnap Csíkszeredán, ahol a mainál talán mg nehezebb hatvan perc vár az Acélbikákra.

Corona Brasov – DAB 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Corona Brasov: Tőke – Armstrong, Carlson (1), Fowlie 1 (1), Gliga 1, Franko 1 (1), Borisenko, Molnár Z., Péter 1, Tranca (1), Molnár Zs. (1), Mihály E., Bíró O., Zagidullin (2), Brown, Zsók 2 (1), Gajdo, Haraga, Bíró G., Constantin, Bíró M. Vezetőedző: Julius Pénzes.

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Zanoski (1), Turcotte 2, Dansereau (2), Hüffner 1, Lendák, Azari, Silló, Somogyi, Hruby, Baker, Pinczés O., Dósa, Németh (1), Ráduly, Gebei, Subotic, Gulácsi, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.