Északi siker a gyerek vb-n

2020. február 10. (hétfő) 9:06 - spigott

A finn és a svéd válogatott végső győzelmét hozta a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett Gyerek Világbajnokság.

Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a jégkorongozók Gyerek Világbajnokságát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az évről évre egyre népszerűbb viadalra ezúttal ötvennégy egyesület közel négyszáz sportolója érkezett városunkba, hogy megméresse magát a speciális versenykiírású viadalon, melyen a résztvevőket tizenhat, az A-csoportos világbajnokságon szereplő csapat (plusz Magyarország) nevét viselő együttesbe osztottak szét a szervezők. A torna első napján az U9-es korosztály együttesei mérték össze egymással, s vívtak egymással nagy csatát, melyben végül a finn válogatott örülhetett a végső győzelemnek, megelőzve a magyarokat, illetve a bronzérmes németeket.

Miklán Klaudia felvételei

A vasárnapi játéknapon már az U10-esek húztak korcsolyát, s a végletekig kiélezett küzdelemben a svédek örülhettek a világbajnoki győzelemnek úgy, hogy csak az utolsó percekben tudták felülmúlni a cseheket. A dobogó harmadik fokára ebben a korosztályban is a németek állhattak fel, míg a magyarok ezúttal a mezőny közepén, a nyolcadik helyen fejezték be a rendkívül rangos viadalt, mely számtalan szép élménnyel gazdagodtak a játékosok, edzők, s szervezők egyaránt.

Az U9-es torna végeredménye: 1. Finnország, 2. Magyarország, 3. Németország, 4. Dánia, 5. Kazahsztán, 6. Svédország, 7. Lettország, 8. USA, 9. Oroszország, 10. Szlovákia, 11. Fehéroroszország, 12. Norvégia, 13. Olaszország, 14. Kanada, 15. Svájc, 16. Csehország.

Az U10-es torna végeredménye: 1. Svédország, 2. Csehország, 3. Németország, 4. Dánia, 5. USA, 6. Kazahsztán, 7. Norvégia, 8. Magyarország, 9. Finnország, 10. Fehéroroszország, 11. Szlovákia, 12. Olaszország, 13. Kanada, 14. Lettország, 15. Oroszország, 16. Svájc.

A rovat további hírei: Sport

Minden éremből jutott a birkózóknak

Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda)

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Kupavisszavágó az MTK ellen

Kupavisszavágó az MTK ellen

2020. február 19. (szerda)

Háromgólos hátrányból vág neki az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Győzelemmel zárt a Dunaferr

Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.