Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd) 9:03 - doszerk

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Remek eredményeket ért el a 2019-es esztendőben a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya, mely a különböző magyar bajnoki versenyeken három ezüstéremnek és két bronznak örülhetett, a sevillai Klub Európa-bajnokságon hatodik helyezést ért el, míg a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon három ezüst- és egy bronzérmet szerző magyar válogatottba négy senior, valamint tíz junior korú versenyzőt is adott.

Az éves eredményeiket tekintve a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) a Thaiföldön szereplő Magyar Nemzeti Válogatott U18-as "open" legénységet terjesztette fel a "sportág év sportolói" címre a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) felé, melynek évértékelő gáláját 2020. február 13-án, Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvény Központban tartották meg. A gálára a Dragon Steel SE két fiatal versenyzőjét, Bucsi Blankát, Pahocsa Kristófot és Tóth Edit edzőt hívták meg, s a háromszoros ezüstérmes nemzeti vb-csapat tagjainak nevében, Blanka és Kristóf vehették át a szövetség elismerését a sárkányhajó sportágban elért kiváló nemzetközi eredményért.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Érthetően boldogan nyilatkozott a díjátadó után Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke.

"Ilyen kimagasló elismerésben most először volt részünk és ez hatalmas megtiszteltetés nemcsak a fiatalok, hanem az egyesület számára is. A DSSE vezetése is keményen megdolgozott azért, hogy a fiatalok ilyen szinten fel tudjanak készülni, össze tudjanak hangolódni, hogy képesek legyenek együtt, egymásért, minden erőt bevetve küzdeni. Köszönjük az MSSZ-nek az edzőtáborokban nyújtott szakmai támogatást, a felkészülés alatt velünk tartó és kiutazó szülők, Nyíri Andrea és Bucsi Andrea hatalmas segítségét, s nem utolsósorban az ISD DUNAFERR Zrt. támogatását, hogy ezek a kimagasló eredmények megszülethettek. Nagyon büszkék vagyunk mindannyian a csapatra, mert fiatal sportolóink tanulás, vizsgák, különórák mellett edzettek és készültek versenyeikre. Én, mint elnök és csapatkapitány nagyon fontosnak tartom a sport szerepét mindenkinél, de főleg a fiataloknál, mert az egészségüket, jövőjüket alapozzák meg a gyerekek a versenyszerű sporttal. Szívből remélem, hogy még sokáig egy hajóban fogunk evezni velük" – árulta el a Dragon Steel SE vezetője.

A 2019-ben a sárkányhajó sportágban elért kiváló nemzetközi eredményért díjazott csapat névsora: Bencs Botond, Bucsi Blanka, Dózsa Bálint, Ecsődi Sára, Fischer Péter, Kupsza Gergő, Nagy I. Máté, Pahocsa Kristóf, Potyi Károly, Tiringer Márk, Tóth Edit csapatkapitány és kormányos (11 fő DRAGON STEEL SE), Bíró Krisztián, Jánosi Rihárd (Dunai Sárkányok Vác) és Tóth Laura (Rába Sárkányhajó Club)

A rovat további hírei: Sport

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.

Nem pihennek a röplabdázók

Nem pihennek a röplabdázók

2020. április 06. (hétfő)

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

A mozgás az élete!

A mozgás az élete!

2020. április 06. (hétfő)

A vízilabda után a TRX felé vette az irányt, s ma már több mint ötven embernek tart napi edzéseket Zsámbok Lili.

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 05. (vasárnap)

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

2020. április 04. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.