Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat) 8:34 - spigott

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem sokat készülhetett együttesünk a csütörtöki választást követően, ugyanis ma este hat órától már meg is kezdik szereplésüket Acélbikáink az Erste Liga rájátszásában. Mint az ismert már, David Leger tanítványai az Újpest gárdája ellen húznak korcsolyát a sorozat negyeddöntőjében, s a négy nyert mérkőzésig tartó párharc első két találkozóját most hétvégén, szombaton este hattól és vasárnap délután öttől rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A szezon legfontosabb találkozói előtt természetesen bizakodóak a mieink, bár azzal is tisztában van mindenki, hogy hiába végzett az Újpest a középszakasz hetedik helyén, egy rendkívül kemény sorozat vár csapatunkra.

A két gárda az idei szezonban négy alkalommal találkozott egymással, s bár ezeken a mérkőzéseken két-két győzelemnek örülhettek a csapatok, rendre az idegenben játszó vitte el a pontokat vetélytársa otthonából. Ezt a sormintát természetesen már a mai meccsen szeretnék megszakítani Acélbikáink, akik az utóbbi időben remek formát mutattak hazai pályán, ugyanis a felsőházban senki nem tudott pontot szerezni a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, s a cél ezúttal is az lesz, hogy vezetést szerezzenek a párharcban.

Képek: DO-archív

Mely a szokásoknak megfelelően ezúttal is négy nyert mérkőzésig tart, s amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, úgy egész harmados hosszabbítással folytatódik a játék négy-négy mezőnyjátékossal, egészen addig, míg valamelyik gárda meg nem szerzi a győztes találatot. Fontos információ még az újpesti szurkolók részére, hogy a rájátszás dunaújvárosi mérkőzésein a vendég állójegyes szurkolók a szokásostól eltérően nem az egyes, hanem a négyes kapun tudnak bejutni, ami a jégcsarnok Dunaújvárosi Sportcsarnok felöli oldalán található. Az online ülőjeggyel rendelkezők viszont a szokásos helyen, az egyeses kapun juthatnak be a pályára.

A Dunaújvárosi Acélbikák programja a rájátszás első körében

2020. 02. 22. 18:00 DAB - UTE
2020. 02. 23. 17:00 DAB - UTE
2020. 02. 26. 18:00 UTE - DAB
2020. 02. 27. 18:00 UTE - DAB
2020. 03. 01. 17:00 DAB - UTE (amennyiben szükséges)
2020. 03. 03. 18:00 UTE - DAB (amennyiben szükséges)
2020. 03. 05. 18:00 DAB - UTE (amennyiben szükséges)

Az Erste Liga negyeddöntőinek további párosítása

FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Corona Brasov – Gyergyói HK
DEAC – SC Csíkszereda

A rovat további hírei: Sport

Volt értelme megrendezni a versenyt

Volt értelme megrendezni a versenyt

2020. szeptember 30. (szerda)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a késői időpont ellenére volt értelme megrendezni a szegedi kajak-kenu világkupaversenyt, amelyen a magyar válogatott 15 érmet, 6 aranyat, 6 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a hétvégén.

Háromból két siker!

Háromból két siker!

2020. szeptember 30. (szerda)

Az ifjúságiak nagy csatában kikaptak, a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabdázói viszont biztos sikerrel zárták a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulóját.

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.