Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat) 8:34 - spigott

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem sokat készülhetett együttesünk a csütörtöki választást követően, ugyanis ma este hat órától már meg is kezdik szereplésüket Acélbikáink az Erste Liga rájátszásában. Mint az ismert már, David Leger tanítványai az Újpest gárdája ellen húznak korcsolyát a sorozat negyeddöntőjében, s a négy nyert mérkőzésig tartó párharc első két találkozóját most hétvégén, szombaton este hattól és vasárnap délután öttől rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A szezon legfontosabb találkozói előtt természetesen bizakodóak a mieink, bár azzal is tisztában van mindenki, hogy hiába végzett az Újpest a középszakasz hetedik helyén, egy rendkívül kemény sorozat vár csapatunkra.

A két gárda az idei szezonban négy alkalommal találkozott egymással, s bár ezeken a mérkőzéseken két-két győzelemnek örülhettek a csapatok, rendre az idegenben játszó vitte el a pontokat vetélytársa otthonából. Ezt a sormintát természetesen már a mai meccsen szeretnék megszakítani Acélbikáink, akik az utóbbi időben remek formát mutattak hazai pályán, ugyanis a felsőházban senki nem tudott pontot szerezni a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, s a cél ezúttal is az lesz, hogy vezetést szerezzenek a párharcban.

Képek: DO-archív

Mely a szokásoknak megfelelően ezúttal is négy nyert mérkőzésig tart, s amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, úgy egész harmados hosszabbítással folytatódik a játék négy-négy mezőnyjátékossal, egészen addig, míg valamelyik gárda meg nem szerzi a győztes találatot. Fontos információ még az újpesti szurkolók részére, hogy a rájátszás dunaújvárosi mérkőzésein a vendég állójegyes szurkolók a szokásostól eltérően nem az egyes, hanem a négyes kapun tudnak bejutni, ami a jégcsarnok Dunaújvárosi Sportcsarnok felöli oldalán található. Az online ülőjeggyel rendelkezők viszont a szokásos helyen, az egyeses kapun juthatnak be a pályára.

A Dunaújvárosi Acélbikák programja a rájátszás első körében

2020. 02. 22. 18:00 DAB - UTE
2020. 02. 23. 17:00 DAB - UTE
2020. 02. 26. 18:00 UTE - DAB
2020. 02. 27. 18:00 UTE - DAB
2020. 03. 01. 17:00 DAB - UTE (amennyiben szükséges)
2020. 03. 03. 18:00 UTE - DAB (amennyiben szükséges)
2020. 03. 05. 18:00 DAB - UTE (amennyiben szükséges)

Az Erste Liga negyeddöntőinek további párosítása

FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Corona Brasov – Gyergyói HK
DEAC – SC Csíkszereda

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.