Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

2020. február 7. (péntek) 9:58 - Öcaline

A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi lánglovagokat is bevetették, a tűz továbbterjedését sikerült megfékezni, de teljesen kiégett egy lakóház Rácalmáson csütörtökön este. A lakók elhelyezéséről a dunaújvárosi, ellátásukról a rácalmási önkormányzat gondoskodott.

A tűzeset hírét megerősítette a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kommunikációs szolgálata is: a szóvivői összegzés szerint kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete, és földszinti lakórészének a fele Rácalmáson csütörtökön este. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át a környező házakra – a lánglovagok az oltási munkálatok során vízsugárral védték a szomszédos épületek tetőszerkezetét. A lángokat végül a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs egységével közösen fékezték meg.
Az épületből ráadásul egy propánbutángáz-palackot is kimentettek a tűzoltók. A ház két lakójának nem esett baja, részükre a dunaújvárosi önkormányzat biztosított ideiglenes szállást. Az ingatlanon volt még egy kutya és három kismalac – a háziállatokat a szomszédok fogadták be.
Az eseményről beszámolt a dunaújvárosi önkormányzat facebook-oldala is: mint írták, a lakhatatlanná vált nádfedeles házban a tűz keletkezésekor ketten voltak, de szerencsére sikerült kimenekülniük. A két lakónak nem volt hová mennie, elhelyezésükhöz Dunaújváros önkormányzatától kértek segítséget, a kérést teljesítetták: a Pentele ÖTE segítségével a városi kempingben biztosítottak szállást a bajba jutottaknak. Rácalmás önkormányzata tisztálkodó eszközökkel és élelemmel segítette a bajba jutott károsultakat.

(Fotó: amatőr felvétel – Dunaújváros Önkormányzata-facebook)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Árokba hajtott egy autó a 6-os főúton

Árokba hajtott egy autó a 6-os főúton

2020. március 26. (csütörtök)

Rácalmás közelében történt balesethez riasztották kora délután a tűzoltókat.

Rendőrség: egy elfogás, egy segítség

Rendőrség: egy elfogás, egy segítség

2020. március 25. (szerda)

Elzárás letöltésének elmulasztása miatt csíptek el a rendőrök egy kisapostagi férfit a városban tegnap, és egy segítségnyújtás is akadt a merítésben. Hírcsokor.

Baleset a hóban – egy sérülttel

Baleset a hóban – egy sérülttel

2020. március 24. (kedd)

Dunaújvárosi sofőr okozott balesetet a 61-es főúton Előszállás külterületén hétfőn kora délután. Egy forgalmi okból várakozó autónak ütközött a Seat, amelynek utasa meg is sérült a balesetben. 

Nagy segítség a mentősöknek

Nagy segítség a mentősöknek

2020. március 21. (szombat)

Három ózongenerátorral gazdagodott az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomása.

Ittas vezetőt fogtak a zsaruk

Ittas vezetőt fogtak a zsaruk

2020. március 19. (csütörtök)

Egy 59 éves dunaújvárosi férfival szemben kellett intézkednie a rendőröknek.

Vigyázat, megjelentek a veszélyhelyzet visszaélői is!

Vigyázat, megjelentek a veszélyhelyzet visszaélői is!

2020. március 18. (szerda)

Friss összeállítást posztolt percekkel ezelőtt Varga Éva, a Pannon Polgárőrség képviselője – megjelentek a csalók, e téren is figyeljünk az idősekre!

Letartóztatásban maradhat a kerítéssel gyanúsított férfi

Letartóztatásban maradhat a kerítéssel gyanúsított férfi

2020. március 17. (kedd)

A Székesfehérvári Járási Ügyészség Kerítés bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozták annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki egy dunaújvárosi nőt szexuális cselekmény végzésére bírt rá, abból származóan rendszeres jövedelemre tett szert, magát a prostitúciót végző személlyel kitartatta.