Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

Öcaline - 2020. február 7. 9:58

A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi lánglovagokat is bevetették, a tűz továbbterjedését sikerült megfékezni, de teljesen kiégett egy lakóház Rácalmáson csütörtökön este. A lakók elhelyezéséről a dunaújvárosi, ellátásukról a rácalmási önkormányzat gondoskodott.

A tűzeset hírét megerősítette a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kommunikációs szolgálata is: a szóvivői összegzés szerint kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete, és földszinti lakórészének a fele Rácalmáson csütörtökön este. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át a környező házakra – a lánglovagok az oltási munkálatok során vízsugárral védték a szomszédos épületek tetőszerkezetét. A lángokat végül a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs egységével közösen fékezték meg.
Az épületből ráadásul egy propánbutángáz-palackot is kimentettek a tűzoltók. A ház két lakójának nem esett baja, részükre a dunaújvárosi önkormányzat biztosított ideiglenes szállást. Az ingatlanon volt még egy kutya és három kismalac – a háziállatokat a szomszédok fogadták be.
Az eseményről beszámolt a dunaújvárosi önkormányzat facebook-oldala is: mint írták, a lakhatatlanná vált nádfedeles házban a tűz keletkezésekor ketten voltak, de szerencsére sikerült kimenekülniük. A két lakónak nem volt hová mennie, elhelyezésükhöz Dunaújváros önkormányzatától kértek segítséget, a kérést teljesítetták: a Pentele ÖTE segítségével a városi kempingben biztosítottak szállást a bajba jutottaknak. Rácalmás önkormányzata tisztálkodó eszközökkel és élelemmel segítette a bajba jutott károsultakat.

(Fotó: amatőr felvétel – Dunaújváros Önkormányzata-facebook)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

2022. jún. 26.

Két személyautó ütközött össze Rácalmásnál szombaton késő délután – személyi sérülés is történt, sokáig egy sávon haladt az autópálya forgalma a Pécs felé tartó oldalon.

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!