Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

2020. február 7. (péntek) 9:58 - Öcaline

A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi lánglovagokat is bevetették, a tűz továbbterjedését sikerült megfékezni, de teljesen kiégett egy lakóház Rácalmáson csütörtökön este. A lakók elhelyezéséről a dunaújvárosi, ellátásukról a rácalmási önkormányzat gondoskodott.

A tűzeset hírét megerősítette a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kommunikációs szolgálata is: a szóvivői összegzés szerint kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete, és földszinti lakórészének a fele Rácalmáson csütörtökön este. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át a környező házakra – a lánglovagok az oltási munkálatok során vízsugárral védték a szomszédos épületek tetőszerkezetét. A lángokat végül a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs egységével közösen fékezték meg.
Az épületből ráadásul egy propánbutángáz-palackot is kimentettek a tűzoltók. A ház két lakójának nem esett baja, részükre a dunaújvárosi önkormányzat biztosított ideiglenes szállást. Az ingatlanon volt még egy kutya és három kismalac – a háziállatokat a szomszédok fogadták be.
Az eseményről beszámolt a dunaújvárosi önkormányzat facebook-oldala is: mint írták, a lakhatatlanná vált nádfedeles házban a tűz keletkezésekor ketten voltak, de szerencsére sikerült kimenekülniük. A két lakónak nem volt hová mennie, elhelyezésükhöz Dunaújváros önkormányzatától kértek segítséget, a kérést teljesítetták: a Pentele ÖTE segítségével a városi kempingben biztosítottak szállást a bajba jutottaknak. Rácalmás önkormányzata tisztálkodó eszközökkel és élelemmel segítette a bajba jutott károsultakat.

(Fotó: amatőr felvétel – Dunaújváros Önkormányzata-facebook)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Lánglovagok: három tűzoltóval gyarapodik az állomány!

Lánglovagok: három tűzoltóval gyarapodik az állomány!

2020. február 18. (kedd)

Hat új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát Fejér megyében a napokban. Közülük hárman a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerültek, derül ki a megyei katasztrófavédelmi főigazgatóság kommunikációs szolgálatának összegzéséből. 

Rendőrség: a szépkorúak védelmében – városunkban is!

Rendőrség: a szépkorúak védelmében – városunkban is!

2020. február 16. (vasárnap)

A város több pontján hívták fel a figyelmet a rendőrök a trükkös csalók "unokázós" módszerére tegnap. Nem véletlenül: az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint idős személyeket csalók próbáltak meg tévedésbe ejteni, értesült a DO.

Idén is lesz alkotói pályázat

Idén is lesz alkotói pályázat

2020. február 14. (péntek)

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Rendőrség: kocsikat rongált, de rajtavesztett

Rendőrség: kocsikat rongált, de rajtavesztett

2020. február 12. (szerda)

Tetten érték és a helyszínen elfogták a rendőrök azt a férfit, aki kocsikat rongált meg a Lajos király körúton hétfőn este. Három esettel gyanúsítják.

Dunaújvárosi tűzoltókat is bevetettek a szélvihar után

Dunaújvárosi tűzoltókat is bevetettek a szélvihar után

2020. február 11. (kedd)

Tetőket rongált meg, fákat csavart ki az orkán erejű szél Fejér megye déli részén hétfőn – a Ciara hurrikán okozata viharkárok elhárításába a dunaújvárosi tűzoltókat is bevetették, értesült a DO.

Közlekedés: fokozott figyelemmel a szélben!

Közlekedés: fokozott figyelemmel a szélben!

2020. február 05. (szerda)

Megnehezíti a közlekedők dolgát az erős, országszerte gyakran viharos szél – az ORFK Kommunikációs Szolgálata közlekedési kisokossal segít annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen!

Időskorú nőt fosztottak ki

Időskorú nőt fosztottak ki

2020. január 30. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a médiatartalom-szolgáltatókat a nyomozás eredményességéről. Egy nap alatt azonosították és elfogták a dunaújvárosi nyomozók az elkövetőket.