Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

Öcaline - 2020. február 7. 9:58

A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi lánglovagokat is bevetették, a tűz továbbterjedését sikerült megfékezni, de teljesen kiégett egy lakóház Rácalmáson csütörtökön este. A lakók elhelyezéséről a dunaújvárosi, ellátásukról a rácalmási önkormányzat gondoskodott.

A tűzeset hírét megerősítette a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kommunikációs szolgálata is: a szóvivői összegzés szerint kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete, és földszinti lakórészének a fele Rácalmáson csütörtökön este. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át a környező házakra – a lánglovagok az oltási munkálatok során vízsugárral védték a szomszédos épületek tetőszerkezetét. A lángokat végül a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs egységével közösen fékezték meg.
Az épületből ráadásul egy propánbutángáz-palackot is kimentettek a tűzoltók. A ház két lakójának nem esett baja, részükre a dunaújvárosi önkormányzat biztosított ideiglenes szállást. Az ingatlanon volt még egy kutya és három kismalac – a háziállatokat a szomszédok fogadták be.
Az eseményről beszámolt a dunaújvárosi önkormányzat facebook-oldala is: mint írták, a lakhatatlanná vált nádfedeles házban a tűz keletkezésekor ketten voltak, de szerencsére sikerült kimenekülniük. A két lakónak nem volt hová mennie, elhelyezésükhöz Dunaújváros önkormányzatától kértek segítséget, a kérést teljesítetták: a Pentele ÖTE segítségével a városi kempingben biztosítottak szállást a bajba jutottaknak. Rácalmás önkormányzata tisztálkodó eszközökkel és élelemmel segítette a bajba jutott károsultakat.

(Fotó: amatőr felvétel – Dunaújváros Önkormányzata-facebook)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.