Dunaújváros Hetilap

Nemzetiségi önkormányzatok: helyzetkép -tervek

2020. február 2. (vasárnap) 20:00 - Öcaline

Partnerségben a nemzetiségekkel – ezzel a szándékkal hívta kerekasztal-beszélgetésre a városban működő nemzetiségi önkormányzatok vezetőit Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a napokban. 

A találkozón részt vettek a lengyel (Ewa Modrzejewska és Ráth István), a ruszin (Mudra József), a roma (Hosszú János), a szerb (Benkovics Nóra) és az újonnan megalakult ukrán (Kaszó Róbert) nemzetiségek vezetői, képviselői.  Mint a tanácskozáson elhangzott, a közös megbeszélés ötletét egyhangúlag támogatták a nemzetiségi önkormányzatok, és megköszönték az alpolgármesteri kezdeményezést, majd röviden bemutatták saját helyzetüket és sok szó esett a jövőbeli tervekről is.
Barta Endre elmondta, hogy az önkormányzat szoros együttműködésben gondolkozik, ami a városi rendezvényeken, programokon történő közös megjelenést, valamint a kulturális események megszervezésén túl rendszeres találkozót, a felvetések, ötletek megvitatását is tartalmazza.
A horvát önkormányzat képviselői is jelezték, hogy részt kívánnak venni a közös munkában, a mostani alkalom azonban nem volt megfelelő számukra. Barta Endre ezért velük egy külön alkalommal találkozik majd – az egyeztetés során várhatóan szó esik a májusra tervezett vukovári látogatásról is. A tervek szerint horvát testvérvárosunkba Pintér Tamás polgármester vezetésével látogat majd városunk delegációja.
 

(Szöveg: Kölesdi Fanni; fotó: Miklán Klaudia)

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.
 

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

2020. február 11. (kedd)

A "Dunaújváros Sportjáért" Díj ünnepélyes átadásával kezdődik a közgyűlés nyílt ülése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt – az ünnepi eseményt követően negyvennél több napirend vár a képviselőkre.