Dunaújváros Hetilap

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök) 14:38 - Öcaline

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Ünnepi ceremóniára, az időközi országgyűlési választáson győztes Kálló Gergely parlamenti képviselő megbízólevelének átadására várták a város vezetőit, az önkormányzati képviselőket és a sajtó munkatársait a rendkívüli közgyűlés előtt a Városháza „C” szárnya közgyűlési termében délelőtt. A közelmúltban tartott választás győztesét elsőként dr. Hanák Tamás, a helyi választási bizottság elnökhelyettese köszöntötte, kiemelve, hogy a honatyát kiváló adottságú térség kiváló településeinek választói hatalmazták azzal a felelősségteljes feladattal, hogy a térséget és minden lakóját képviselje a Parlamentben. A bizottsági elnökhelyettes a térség lakóinak nevében hatékony képviseletet kívánt Kálló Gergelynek, és azt, hogy – politikai hovatartozástól, pártállástól függetlenül – minden térségi polgár képviselője legyen. A frissen megválasztott honatya az „Isten engem úgy segéljen!” válasszal köszönte meg a méltató szavakat és a jókívánságot, majd átvette a közgyűlési névtábláját is Pintér Tamás polgármestertől.

Az ünnepi percek után rendkívüli nyílt ülés várt az önkormányzati képviselőkre – egyetlen, de az időkorlát miatt halaszthatatlan kérdésben kellett dönteni. Tételesen arról, hogy mondja fel az önkormányzat az OTP Bankkal 2016 óta élő (2020 decemberéig érvényes) fizetési számla szerződést, illetve kérjen minimum négy pénzintézettől a számlavezetési kondíciókat is tartalmazó úgynevezett indikatív ajánlatot. A felmondás határideje 90 nap, ezért volt szükség a rapid döntésre a rendkívüli ülésen; az ajánlatoknak március 10-ig kell befutni, így a következő rendes ülésen, azaz március 19-én kiderülhet, mely pénzintézettel szerződik az önkormányzat. A javaslatot elfogadta a közgyűlés. 

A rovat további hírei: Közélet

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

2020. április 02. (csütörtök)

Első körben az intézmény két kisbuszát a szállítási feladatokra, de ha kell, 25 dolgozó "élő erejét" is felajánlotta  Bartók Kamaraszínház az önkormányzat támogató programjának. Világ az egész színház a hajtás után a hajtás után.

DVCSH: üzemszünet pénteken

DVCSH: üzemszünet pénteken

2020. április 02. (csütörtök)

Csőtörés miatt több helyen is szünetel a fűtés és melegvíz szolgáltatás pénteken.

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

2020. április 02. (csütörtök)

Sokszoros nyomás nehezedik a kereskedelmi dolgozók vállára a nehéz napokban, helytállásukért pedig mindannyian hálásak lehetünk, hangsúlyozta az INTERSPAR áruházban tett látogatásán Pintér Tamás. 

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

2020. április 01. (szerda)

Sikerrel startolt a támogató program, mintegy 20 segítő indult ma el a Városházáról, hogy segítséget nyújtson a 70 év feletti dunaújvárosiaknak a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban.  Cserébe kérik: maradjanak otthon!

Új géppel kátyúznak a város útjain

Új géppel kátyúznak a város útjain

2020. április 01. (szerda)

A járványhelyzet különleges intézkedéseket követel, az élet azonban nem állt meg: a kátyúzás új módjáról – és új gépéről – tudósított a város hivatalos honlapja. 

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

2020. március 31. (kedd)

Új információs oldalt indított a Magyar Vöröskereszt, és a járványveszély időszakában is várja a véradókat  a dunaújvárosi területi szervezet. Összeállításunk az aktuális donortoborzó mellett a legfontosabb tudnivalókra fókuszál.

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

2020. március 30. (hétfő)

Naponta fertőtlenítik a város köztereinek forgalmasabb pontjait a DVG munkatársai, adta hírül a város hivatalos weboldala. A hír mellé egy figyelmeztetés társul!