Dunaújváros Hetilap

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök) 14:38 - Öcaline

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Ünnepi ceremóniára, az időközi országgyűlési választáson győztes Kálló Gergely parlamenti képviselő megbízólevelének átadására várták a város vezetőit, az önkormányzati képviselőket és a sajtó munkatársait a rendkívüli közgyűlés előtt a Városháza „C” szárnya közgyűlési termében délelőtt. A közelmúltban tartott választás győztesét elsőként dr. Hanák Tamás, a helyi választási bizottság elnökhelyettese köszöntötte, kiemelve, hogy a honatyát kiváló adottságú térség kiváló településeinek választói hatalmazták azzal a felelősségteljes feladattal, hogy a térséget és minden lakóját képviselje a Parlamentben. A bizottsági elnökhelyettes a térség lakóinak nevében hatékony képviseletet kívánt Kálló Gergelynek, és azt, hogy – politikai hovatartozástól, pártállástól függetlenül – minden térségi polgár képviselője legyen. A frissen megválasztott honatya az „Isten engem úgy segéljen!” válasszal köszönte meg a méltató szavakat és a jókívánságot, majd átvette a közgyűlési névtábláját is Pintér Tamás polgármestertől.

Az ünnepi percek után rendkívüli nyílt ülés várt az önkormányzati képviselőkre – egyetlen, de az időkorlát miatt halaszthatatlan kérdésben kellett dönteni. Tételesen arról, hogy mondja fel az önkormányzat az OTP Bankkal 2016 óta élő (2020 decemberéig érvényes) fizetési számla szerződést, illetve kérjen minimum négy pénzintézettől a számlavezetési kondíciókat is tartalmazó úgynevezett indikatív ajánlatot. A felmondás határideje 90 nap, ezért volt szükség a rapid döntésre a rendkívüli ülésen; az ajánlatoknak március 10-ig kell befutni, így a következő rendes ülésen, azaz március 19-én kiderülhet, mely pénzintézettel szerződik az önkormányzat. A javaslatot elfogadta a közgyűlés. 

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.