Dunaújváros Hetilap

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Öcaline - 2020. február 27. 14:38

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Ünnepi ceremóniára, az időközi országgyűlési választáson győztes Kálló Gergely parlamenti képviselő megbízólevelének átadására várták a város vezetőit, az önkormányzati képviselőket és a sajtó munkatársait a rendkívüli közgyűlés előtt a Városháza „C” szárnya közgyűlési termében délelőtt. A közelmúltban tartott választás győztesét elsőként dr. Hanák Tamás, a helyi választási bizottság elnökhelyettese köszöntötte, kiemelve, hogy a honatyát kiváló adottságú térség kiváló településeinek választói hatalmazták azzal a felelősségteljes feladattal, hogy a térséget és minden lakóját képviselje a Parlamentben. A bizottsági elnökhelyettes a térség lakóinak nevében hatékony képviseletet kívánt Kálló Gergelynek, és azt, hogy – politikai hovatartozástól, pártállástól függetlenül – minden térségi polgár képviselője legyen. A frissen megválasztott honatya az „Isten engem úgy segéljen!” válasszal köszönte meg a méltató szavakat és a jókívánságot, majd átvette a közgyűlési névtábláját is Pintér Tamás polgármestertől.

Az ünnepi percek után rendkívüli nyílt ülés várt az önkormányzati képviselőkre – egyetlen, de az időkorlát miatt halaszthatatlan kérdésben kellett dönteni. Tételesen arról, hogy mondja fel az önkormányzat az OTP Bankkal 2016 óta élő (2020 decemberéig érvényes) fizetési számla szerződést, illetve kérjen minimum négy pénzintézettől a számlavezetési kondíciókat is tartalmazó úgynevezett indikatív ajánlatot. A felmondás határideje 90 nap, ezért volt szükség a rapid döntésre a rendkívüli ülésen; az ajánlatoknak március 10-ig kell befutni, így a következő rendes ülésen, azaz március 19-én kiderülhet, mely pénzintézettel szerződik az önkormányzat. A javaslatot elfogadta a közgyűlés. 

A rovat további hírei: Közélet

Építkezés és tervezés a Technikumban

Építkezés és tervezés a Technikumban

2023. dec. 06.

Kisebb-nagyobb munkák mindenhol folynak és persze kérdés, hogy mi számít kicsinek, vagy éppen nagynak? Nézőpont kérdése. 

Páros dartsverseny a jótékonyság jegyében

Páros dartsverseny a jótékonyság jegyében

2023. dec. 05.

Tizenhat páros vehet részt a Szöglet Sport Bárban sorra kerülő jótékonysági viadalon, amellyel az "Érted Vagyunk 1987" Alapítvány munkáját segítik a szervezők.

Épül, szépül a városi tűzoltólaktanya

Épül, szépül a városi tűzoltólaktanya

2023. dec. 05.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy európai uniós projekt keretében mintegy 600 milliós beruházásnak köszönhetően megújul a dunaújvárosi lánglovagok bázisa.
 

Konzultációs ívek: most NE dobd ki – gyűjtik!

Konzultációs ívek: most NE dobd ki – gyűjtik!

2023. dec. 02.

Városunkban és a térségben is megkezdődik az üres (érvénytelenített) konzultációs ívek gyűjtése, az aHang és az Egységes Diákfront kezdeményezéséhez szervezőként a CODE Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet csatlakozott. Már hétfőtől gyűjtenek!

Már díszbe öltöztették a város főterét

Már díszbe öltöztették a város főterét

2023. dec. 01.

Gőzölgő forró csoki és tea, forralt bor, valamint kürtős kalács illata csalogat a város főterére december 3-tól, advent első vasárnapjától, ugyanis ekkor nyílik a már hagyománynak számító Adventi Forgatag kapuja. 

Ismét rengetegen voltak kíváncsiak a Dunaújvárosi Estek vendégére

Ismét rengetegen voltak kíváncsiak a Dunaújvárosi Estek vendégére

2023. dec. 01.

A Dunaújvárosi Estek elnevezésű rendezvénysorozat minden hónapban egy-egy jeles közéleti személyt, neves előadót, vagy egy-egy húsba vágó téma szakértőjét hozza el Dunaújvárosba. 

Ételt osztottak, ami minden napra igényelhető

Ételt osztottak, ami minden napra igényelhető

2023. dec. 01.

A Szociális Konyha ez év májusában indította el szolgáltatását, aki pedig regisztrál és igényli, minden nap egy tál meleg ételt vihet haza.