Rangadót nyertek az egyetemisták

2020. február 17. (hétfő) 13:41 - spigott

A DUE DSE NB II-es asztalitenisz csapata házi rangadót nyert, míg az NB III-as együttes Veszprémben örülhetett kiütéses győzelemnek.

A Beremend ellen aratott 14-4-es győzelem után egy fokkal komolyabb csata várt az NB II-es pontvadászat második helyén álló DUE DSE asztalitenisz csapatára, mely a tabellán harmadik Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület vendégeként mérette meg magát a Móricz iskola tornatermében megrendezett szombati összecsapáson. Városunk két egyesületének csatája mindig nagy presztízzsel bír, s ezúttal a tét sem volt kicsi, hiszen míg a DUE DSE számára minden egyes megnyert meccsnek óriási jelentősége van az NB I-be jutásért vívott harcban, addig a DASE szeretett volna visszavágni az októberben elszenvedett 12-6-os vereségért.

A találkozónak ezzel együtt az egyetemisták voltak az esélyesei, s bár a párosok után még 1-1-re állt a meccs, majd az első egyest is elvitte a házigazda, a folytatásban már igazolta a papírformát a DUE DSE csapata, mely sorozatban megnyert három mérkőzéssel fordított az álláson. Az egyetemisták két legjobbja, Jeszenszki Dániel és Nemes Vince ezúttal is igazolta, hogy kiemelkedik az NB II-es mezőnyből (a bajnokságban egyedül ők nyerték meg mérkőzéseik több mint 90 százalékát), s bár előbbit Szabó Attila azért nagyon megszorongatta, végül mindketten hozták a kötelezőt, s hibátlanul, öt győzelemmel zárták a napot.

Jeszenszki Dániel és Nemes Vince egyesben és párosban sem talált legyőzőre! (Miklán Klaudia felvételei)

Már ez elég lett volna a sikerhez, ám Makk Benedek is "betett a közösbe" két sikert, így a DUE DSE gárdája az őszi bajnokihoz hasonlóan ismét 12-6-os győzelmet aratva zsebelte be a pontokat. Az egyetemisták így tizenkét fordulót követően tizenegy győzelemmel és egy vereséggel állnak az NB II-es tabella második helyén, míg a DASE maradt a harmadik, de hátránya már öt pont városi riválisa mögött.

Eközben a DUE DSE NB III-as együttese Veszprémbe látogatott, ahol az utolsó előtti helyen szerénykedő Veszprém Rendőr SE ellen kellett hoznia a kötelezőnek számító győzelmet. Az ifj. Ármos József, Halász András, Váczi Norbert, Mizsei Tamás Bálint összeállítású csapat nem is hibázott, mert hiába nyerte meg az első és az utolsó meccset is a házigazda, köztük tizenhatszor a mieink diadalmaskodtak, s végül kiütéses, 16-2-es győzelemmel húzták be a három pontot, így a tabella negyedik helyéről várhatják a bajnokság márciusi folytatását.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.