Vízből mentési gyakorlaton a tűzoltók

2020. február 28. (péntek) 14:45 - doszerk

A vízből mentés technikáját és az eszközös életmentés alapjait sajátították el Fejér megye hivatásos tűzoltói februárban. A Belügyminisztérium által minősített továbbképzésen ötvenöt hivatásos tűzoltó vett részt.

A tréning elméleti oktatással indult a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.  A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat részéről Seller András elnök és Rétfalvi Róbert első lépésben az úszás- és az önmentés technikáját mutatta be, rajzokon és karmozdulatokkal illusztrálták a helyes gyors-, mell- és hátúszást, majd az eszközös társmentés alapjait részletezték. A rajzokon és képeken ábrázolt mentőeszközöket a velencei-tónál, a Duna-parton, illetve a sáregres-rétimajori halastónál tartott gyakorlati képzéseken is bemutatták.

A tűzoltók kipróbálták a speciálisan jégről és vízből mentéshez tervezett mentőcsónakot, valamint a mentőtutajt. Mindkét eszköz a tűzoltók sűrített levegős palackjáról rövid idő alatt felfújható, készenlétbe helyezhető. A tutaj három, egyenként öt méter hosszú, elemből áll, ezek külön-külön és összekapcsolva is bevethetők, biztonságosan alkalmazhatók jégen, vízen, ingoványos, homokos, sáros területen, derült ki Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatójából.

Képek forrása: Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

2020. április 01. (szerda)

Egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök.

Laptopot lopott!

Laptopot lopott!

2020. március 31. (kedd)

Folyamatban lévő bűnügyben történt előállítás és közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek tegnap a dunaújvárosi rendőrök.

Nyitás előtt járt az üzletben

Nyitás előtt járt az üzletben

2020. március 29. (vasárnap)

A lopás elkövetőjét a dunaújvárosi rendőrök alig fél nap alatt fogták el otthonában.

Árokba hajtott egy autó a 6-os főúton

Árokba hajtott egy autó a 6-os főúton

2020. március 26. (csütörtök)

Rácalmás közelében történt balesethez riasztották kora délután a tűzoltókat.

Rendőrség: egy elfogás, egy segítség

Rendőrség: egy elfogás, egy segítség

2020. március 25. (szerda)

Elzárás letöltésének elmulasztása miatt csíptek el a rendőrök egy kisapostagi férfit a városban tegnap, és egy segítségnyújtás is akadt a merítésben. Hírcsokor.

Baleset a hóban – egy sérülttel

Baleset a hóban – egy sérülttel

2020. március 24. (kedd)

Dunaújvárosi sofőr okozott balesetet a 61-es főúton Előszállás külterületén hétfőn kora délután. Egy forgalmi okból várakozó autónak ütközött a Seat, amelynek utasa meg is sérült a balesetben. 

Nagy segítség a mentősöknek

Nagy segítség a mentősöknek

2020. március 21. (szombat)

Három ózongenerátorral gazdagodott az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomása.