Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

2020. március 4. (szerda) 9:31 - Öcaline

Amint arról legutóbb is beszámoltunk, több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. Míg múlt héten könyvbemutató és projektnap helyszíne volt az intézmény, ezúttal cirkuszművészek közreműködésével rendhagyó tesiórát szerveznek, valamint a népszerű "Kapcsolda" programját kínálják.

Az egész tanévet fennállása 50. évfordulójának szenteli a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma – a középiskola jubileumi eseményeknek  ad otthont  ezekben a hetekben, rendre izgalmas programot kínálva a diákoknak.
A múlt heti kínálatot egy szakmai rendezvény mellett könyvbemutató színesítette az iskola hátsó aulájában csütörtökön délután: Horváth Béla, az iskola nyugállományú történelemtanára mutatta be A 6. huszárezred az 1848-49-es magyar szabadságharcban című kötetét. A kalandos sorsú alakulat izgalmas történetét feldolgozó összegzésről a szerzővel Gyöngyössy Csaba, a Bánki volt igazgatója beszélgetett. A pénteki merítés is izgalmasan alakult, hiszen az egész jubileumi sorozat egyik kiemelkedő eseményének szánták a szervezők azt a projektnapot, amely keretében egyrészt a névadó, Bánki Donát életét és munkásságát, másfelől a középiskola fél évszázados történetét elevenítették föl a bánkis csapatok. 

Egy szusszanás, és máris itt a folytatás: március 6-án, pénteken egy tornaórát szerveznek a Fővárosi Nagycirkusz művészeivel; a készségfejlesztő program során a cirkuszi alaptechnikákkal, a mozgásformákon alapuló készségfejlesztő fortélyokkal ismerkedhetnek a Bánki diákjai az egyetem kis tornatermében délelőtt. A folytatás is mozgalmasnak ígérkezik: délután a Kapcsolda című közösségi esemény keretében idén immár tizenegyedszerre látják vendégül a bánkisok a Móra iskola nebulóit, valamint a Jószolgálati Otthon lakóit. A vendégek a 15 órakor kezdődő program során bánkis „párjaik” megtalálását követően együtt vesznek részt a kézműves tevékenységeken, amelyek többsége egyébként a küszöbön toporgó tavaszhoz köthető.  A programsorozat idei újdonsága a Barátságfa elnevezésű közösségi kísérlet lesz  – a most még csupasz ágak a kezdeményezés megálmodói szerint egyre több levéllel gazdagodnak majd az évek során. 
A kézműveskedés mellett sportos programok is szerepelnek a Kapcsolda menüjében, míg a bánkis batyubálban  a diákok által hozott finomságokat kóstolhatják meg a résztvevők. A kreatív foglalkozások után bemutatóknak tapsolhatnak a vendégek, majd a jubileumi Kapcsolda fináléjaként közös táncházzal ér véget a remek közösségi kezdeményezés. 
 

A rovat további hírei: Oktatás

Csak előre: rendkívüli segítség a szülőknek

Csak előre: rendkívüli segítség a szülőknek

2020. március 31. (kedd)

A Dunaújvárosi Óvoda a rendkívüli helyzetben az intézmény pszichológusának tanácsaival segíti a szülőket, családokat a problémák, szakembert igénylő nevelési helyzetek megoldásában. 

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

2020. március 29. (vasárnap)

Nem mindennapi kollaboráció végeredményét mutatom: Balsai Móni színésznő meséjét az Arany iskola nebulói illusztrálták a nagy közösségi portálon. Nézzék, hallgassák, csodás!

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

2020. február 25. (kedd)

Több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. A születésnapi kínálat heti menüje ünnepi bizonyítványátadással kezdődött, csütörtökön könyvbemutató, pénteken projektnap kényezteti a bánkisokat. Boldog születésnapot!

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

2020. február 24. (hétfő)

Érzékeny téma, középerősnek is csak masszív túlzással nevezhető érdeklődés, alapszintű gondok, súlyos válság – címszavakban így foglalható össze a nyílt oktatási fórum, amelynek az MMK adott otthont még múlt pénteken.  

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!