Csak előre: civil összefogás a Rómain (is)!

2020. március 29. (vasárnap) 19:37 - Öcaline

Segítenek, ha kell, minden este zenés megmozdulással egészítik ki a hálataps programját, csatlakozásra buzdítanak és minden együttműködés előtt nyitottak – így is lehet, csak így lehet!

"Fogjunk össze!” jelszóval, és bár koronavírusos veszélyhelyzetben vállalhatatlan képpel, de nagy lelkesedéssel bontott zászló egy új közösségi kezdeményezés a Római városrészben pénteken. Gergelyfi Mihály, a csoport adminja szinte szó szerint azzal indokolta a csapat összerántását, amivel én a Csak előre című sorozatot – a nehéz helyzetben éppen a pozitív tartalmak segíthetnek a közösségi immunrendszer rendbe tételében! Ezt az alapgondolatot egészítette ki – tökéletes megközelítéssel – a lokális szempontokkal, íme:

"Ez a csoport azért jött létre, mert egy helyen lakunk, és ilyen nehéz helyzetben is össze kell fognunk! Esténként vannak és lesznek is zenék, legyünk vidámabbak, ne szomorkodjunk, fogjunk össze! Itt mindenki leírhatja a véleményét esténként a zenével kapcsolatban, illetve a tapsokkal, vagy akármilyen probléma van, jelezhet! SEGÍTSÜNK EGYMÁSNAK – FOGJUNK ÖSSZE! Gyerünk Domanovszky – Római!"

Minden külön értesítés helyett: a gyertyás-telófényes zenélés keretében ma az LGT örökbecsűje szól – Neked írom a dalt! Remek lesz, kapcsolódjatok be, és a végén nézzétek meg a friss hangképes összegzéseket! Hajrá, Római, mutatom a linket máris!

Római városrész lakói, fogjunk össze! (katt) >>

Upsz, és majdnem elfelejtettem, mint Gergelyfi Mihály pár perce megerősítette, természetesen nagyon szívesen csatlakoznak az Újtelepi Városvédő Egyesület hasábjainkon is zengetett, jövő péntekre tervezett örömzene-akciójához is! 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

2020. június 02. (kedd)

Felhős, csapadékos és szeles, az évszakhoz mérten hűvös idő várható a hét első napjaiban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére már mutat valamit magából a nyár!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.