Csak előre: épül, bővül, szépül a Szívességfal

2020. március 30. (hétfő) 19:05 - Öcaline

Fontos közleményben fordult tagjaihoz a veszélyhelyzetben zászlót bontott közösség, a Szívességfal Dunaújváros és környéke admin csapata. Tények és tervek a hajtás után!

Tíz nap alatt több mint 1700 ember gyűlt össze a csoportban és rengeteg hasznos poszt, felajánlás, ötlet, információ érkezett, hogy segítsétek egymást! Szinte felsorolhatatlan, hogy mennyi szuper ötletet osztottatok meg egymással, és bízunk benne, hogy ezek elérnek a célközönséghez, és minden csoporttag talál a kérdésére, igényére választ  – ha pedig nem, akkor mer kérdezni, kérni! 
A közösségi kezdeményezés zászlóbontásáról elsőként a DO számolt be – és egyfelől azóta is ámulattal figyeljük a csapat munkáját és bűvülését, ugyanakkor az sem titok (bár személyes), hogy adminisztrációs beavatkozásokkal, valamint tartalmakkal is közreműködöm a fal "építésében". Mutatom is mindenek előtt a két idevágó linket!

Szívességfal Dunaújváros és környéke (katt) >> 
Szívességfal – zászlóbontás a DO-n (katt) >> 

De vissza az adminok közös közleményéhez. Mint ígérik, a háttérből igyekeznek segíteni mindenkit abban, hogy a csoport átlátható és jól szervezett legyen, ezért különböző témákat hoztak létre, és minden egyes posztot, megosztást rendszereznek  az adott témakör szerint, hogy könnyen kereshetőek legyenek. A témákat számítógépről a csoport megnyitásakor jobb oldalon találják a böngészők, telefonos applikációban pedig közvetlenül a közlemények alatt.
Ezen kívül a rendszerezés kedvéért létrehoztak két linkgyűjtő posztot, amit a bölcsődés, óvodás korú gyermekek otthoni elfoglaltságaihoz, illetve digitális oktatáshoz szánt hivatkozásokat szeretnének összekazlazni – a csoport tagjait is arra kérik, a megfelelő helyre tegyék az ajánlott linkeket.

Digitális oktatás (katt) >>

Otthoni foglalkoztatók (katt) >>
 

A kéréseket és felajánlásokat ezentúl e-mail címre, illetve az adminoknak privát üzenetben is elküldhetik a csoporttagok – ha nem nyilvánosság előtt teszik a felajánlást, az adminok igyekeznek nagyon gyorsan közvetíteni ezeket.
A plakáttal kapcsolatban hosszas egyeztetés után arra jutottunk, hogy a visszaélések elkerülése érdekében nem teszik közkinccsé azokat, hanem eljuttatják a városban lévő lakásszövetkezeteknek, így a közös képviselőkön keresztül igényelhetik mindazok, akik a lépcsőházba szeretnének kitenni ilyet. 
A plakát elkészültéig és eljuttatásáig is arra biztatnak mindenkit, hogy kopogjon be a szomszéd idősekhez és kérdezze meg, hogy van-e valamire szükségük a boltból, gyógyszertárból – és ne feledkezzenek meg a gyermekeiket egyedül nevelő szülőkről sem!
Szintén készül a DO és a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével közösen publikált "túlféltő protokoll" nyomtatható terjeszthető plakát változata is – ezt is ki-ki elhelyeztheti majd a lépcsőházakba, illetve odaadhatja idős rokonoknak, ismerősöknek.  

A témáról külön is beszámolt a DO – mutatom máris:

Vöröskereszt/DO/Szívességfal: A túlféltő protokoll (katt) >> 

Szintén visszatérő kérés: a csoporttagok hívják meg ismerőseiket, ajánlják a segítő közösséget annak érdekében, hogy minél több emberhez eljuthassanak a kezdeményezések! 

A rovat további hírei: Mozaik

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig.