Csak előre: Pannon Polgárőrség – a segítség rendje

2020. március 24. (kedd) 19:13 - Öcaline

A feladatok halmozódásával új szisztéma szerint folytatja a rászoruló dunaújvárosi idősek segítését a Pannon Polgárőrség. Néhány apró, de fontos szabály – meg egy felhívás, de az már tőlem.

Rövid tájékoztató anyagot juttatott el a DO-hoz Varga Éva, a Pannon Polgárőrség képviselője, aki immár második hete foglalkozik a rászoruló időskorúaknak nyújtott segítségadással, elsősorban a receptkiváltás és bevásárlás frontján. Az elmúlt időszakban folyamatosan növekvő igények nyomán változik a szisztéma – éppen annak érdekében, hogy tervezhetőbb, hatékonyabb legyen a segítségnyújtás. Néhány főszabály:
– kérés felvételére mostantól (már ma is!) 17 órától 20  óráig nyílik lehetőség telefonos úton – a polgárőrség képviselője ekkor irodai közegben, csak a címek és igények felvételére összpontosítva tudja rögzíteni a kéréseket, címeket, illetve tájékoztatni a hozzá fordulókat (többször okozott váratlan kellemetlenséget a gyógyszertárban, boltba befutó hívás)
– két napon belül  tudnak teljesíteni gyógyszer kiváltást, valamint bevásárlást is
– kérik, a segítségre szorulók előre írják fel egy papírra, mire van szükségük
– a Pannon Polgárőrség aktivistái minden nap  reggel 8-tól délután 16 óráig vállalnak teljesítéseket (amennyiben az üzleti nyitva tartások változnak, ahhoz  igazodnak).

Még egy fontos tényező: bármennyire  szeretnék, csakis  Dunaújváros területén tudják a kéréseket  felvállalni.

A Pannon Polgárőrség telefonos elérhetősége itt: 70/677-6260.

Végül egy kiegészítő felhívás. Ez a tartalom elérhető lesz a DO felületén, valamint – közvetve – több meghatározó közösségi csoportban a facebook hasábjain. Kedves olvasó, diák, felnőtt, fiatal, akárki is vagy, most gondolj arra, tudsz-e olyan rokonról, illetve lakik-e  a környezetedben, a lépcsőházadban, a szomszédodban olyan ismerős bácsi vagy néni, aki feltehetően nem éri el ezeket a csatornákat. 
Ha igen, hívd föl telefonon, mutatkozz be, vagy kopogj át hozzá, keresd meg (de előtte vegyél fel egy maszkot), és add át ezt az üzenetet. A lehetőséget, a telefonszámot. Hátha pont a szomszéd néninek, bácsinak lesz szüksége a segítségre – legyél te a megmentője, ha közvetve, hát közvetve. Ha pedig véletlenül úgy hozza a sors, hogy nemcsak közvetítesz, hanem tevékeny segítségnyújtást is vállalsz, ne feledd el alkalmazni a DO, a Szívességfal Dunaújváros és környéke, valamint a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros területi szervezete által közösen kidolgozott "túlféltő protokoll" szabályait, amivel ha ki nem is zárhatod, de jelentősen csökkentheted a vírus transzfer esélyét. Itt találod!

A túlféltő protokoll (katt) >> 

(A kép természetesen illusztráció)

A rovat további hírei: Mozaik

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig. 

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

2020. május 22. (péntek)

Az üzemanyagárak emelkedés a hét második felében sem áll meg itthon.

A minőségelvű örömszakács

A minőségelvű örömszakács

2020. május 21. (csütörtök)

A járványhelyzet miatt (is) nagyot futott a Terítéken Dunaújváros és környéke közössége a facebook felületén, és a receptek közül kiragyogtak az elmúlt hetekben Grónás Henrik remekművei. Így hát két melegszendó között lassú tűzön, éppen csak pöcörögtetve beszélgettünk egy kiadósat.

Üzemanyagár-változás 2020.05.20-tól: benzin +5 Ft/liter, gázolaj +3 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.20-tól: benzin +5 Ft/liter, gázolaj +3 Ft/liter

2020. május 20. (szerda)

A hét közepén ismét tovább emelkedtek itthon az üzemanyagárak.