Dolgoznak tovább a kenusok

spigott - 2020. március 26. 16:18

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

A tokiói ötkarikás játékok elhalasztása új helyzetet teremtett a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya számára is, hiszen újra kellett tervezni a válogatott keret tagjainak edzéstervét. Pető Zsolt szakosztály elnök azonban ebben a helyzetben is előre tekint, s amellett, hogy jó ötletnek tartja az olimpia 2021-re tolását, már azon dolgozik, hogy a szakosztály olimpiai kvótáért küzdő versenyzői a lehető legjobban felkészüljenek a rájuk váró feladatokra.

"Nem lepett meg az olimpia elhalasztása, számítottam rá és kifejezetten támogatom ezt a döntést ebben az egész világra jelentősen ható vírushelyzetben. Az anyagi oldalát értem, de az egészségügyi szempontokat figyelve nem értettem ezt a görcsös ragaszkodást ahhoz, hogy idén megrendezzék az olimpiát. Óriási veszélyforrás lett volna, ha elindul a világ minden országából a sok-sok turista, néző és oda-vissza vittük volna a vírust, katasztrofális helyzetet teremtve ezzel, szóval ez volt az egyetlen helyes döntés. A mi szempontunkból, sportszakmailag viszonylag könnyű a helyzet, mert még nem voltunk kihegyezve, most kezdődött volna az a formába hozási időszak, amikor az áprilisi válogatóra, illetve a májusi pótkvalifikációra felkészülünk, szóval még időben jött a hír a halasztásról.

Hajdu Jonatánék folytatják a felkészülést! (Kép: MTI)

Folytatjuk tehát a munkát, most egy még magasabb szintű alapozás vár a versenyzőkre, ami nekünk jó, mert alap állóképességben akadtak hiányosságaink, éppen ezért erőfejlesztés, rengeteg alap és aerob állóképesség fejlesztési munka vár versenyzőinkre a következő időszakban is. Ilyen szempontból jól fogadtuk tehát a NOB és a japán szervezők döntését, bár meg kell, hogy mondjam, Hajdu Jonatán már most olyan jeleket mutatott, amelyek bizonyították, sokat fejlődött tavaly óta, reményteli volt az edzéseken nyújtott teljesítménye, szóval nem féltem volna nekivágni vele a hazai válogatónak, valamint a pótkvalifikációnak sem. Így azonban még jobb, mert neki az 1000 méteres átállásban ez a plusz idő további előnyt, fejődési lehetőséget jelent, de összességében sem jelentett nehézséget számunkra az, hogy változtatni kellett, alkalmazkodunk, ez a túlélés törvénye is.

Még az olimpia elhalasztása előtt az volt a terv, hogy a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának válogatott versenyzői, Kiss Balázs és Hajdu Jonatán a szövetség által létrehozott szegedi karantén edzőtáborban készültek volna az előttük álló megméretésekre. Mint azt Pető Zsolttól megtudtuk, az edzőtábort a halasztás ellenére sem függesztette fel a sportág honi vezetése, ám a dunaújvárosi versenyzők valószínűleg csak később kapcsolódnak majd be a válogatott keret közös munkájába.

"Pont szerdán hívott a szövetségi kapitány, hogy a kenusoknak, az egész válogatott "A" keretnek szeretnék hosszú távon biztosítani a lehetőséget az edzőtáborozásra, így a szegedi karantén edzőtábor is működik tovább. Nyilván így most több idő jut a felkészülésre, más programmal, s a szövetség elképzelései szerint további páros próbálgatásokkal. Hajdu Jonatán és Kiss Balázs a következő egy-két hétben itthon készül, aztán eldöntjük, hogy mikor csatlakozunk a kerethez. Természetesen együttműködünk a szövetséggel, de most hirtelen nem rohanunk neki a jövő héten a karantén edzőtábornak. Egyeztetni kell a versenyprogramot, hogy mikorra kell az eredményességet megalapozó formába kerülni, s ha ezt tudjuk, akkor onnantól lehet visszaszámolni és szakmai, pontos felkészülési programot írni. Sok még a kérdőjel nagyon, de kapkodni nem érdemes, csináljuk az alapokat és tudásunk legjava szerint haladunk tovább azért, hogy amikorra kell, addigra a lehető legjobb formában legyünk.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.