Együtt a múlt, a jelen és a jövő

spigott - 2020. március 4. 9:07

Két korcsoportban több mint száz fiatal birkózó vesz részt vasárnap a mezőfalvi Petőfi iskolában sorra kerülő Gurics György Emlékversenyen.

A mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme ad otthont idén a Gurics György Emlékversenynek, melyet a Gurics György BDSE 2011-es megalakulása óta minden évben megrendeznek az utánpótlás korosztály részére. A versenyen, melyen természetesen megemlékeznek az egykori kiváló birkózóról, sportvezetőről, valamint Dunaújváros díszpolgáráról, Közép-Magyarország területéről érkező ifjú sportolók vívhatják ki a jogot az országos döntőn való részvételre a diák I-es (2007-2008-as születésűek) és diák II-es (2009-2010-es születésűek) korcsoportban. Az előzetes visszajelzések alapján 120 fő feletti indulói létszám várható a terület 8-10 egyesületéből, így izgalmas és szép csatákra számíthatnak azok, akik kilátogatnak március 8-án a mezőfalvi Petőfi iskola tornatermébe.

Nagyon várja már a hétvégi viadalt Motyovszki Mátyás, az önkormányzat Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, aki szerint méltán lehet büszke mindenki Gurics György eredményeire, s emellett arra a munkára is, amit a Dunaferr SE-nél és fiókszakosztályainál végeznek a szakemberek.

Képek: DO-archív

- Nagyjából én is ennyi idős voltam, mikor elkezdtem birkózni, mint azok a fiatalok, akik részt vesznek ezen a versenyen. Gurics Gyuri bácsi egy óriási ikon, mint volt pentelei, dunaújvárosi, óriási eredményeket ért el versenyzőként és szövetségi kapitányként, sok világ- és Európa-bajnokot, valamint olimpiai bajnokot nevelt, engem ráadásul szoros kötelék is fűzött hozzá, hiszen édesapámmal nagyon jó barátok voltak, így tulajdonképpen a második apámként tekinthettem rá. Ez a verseny azonban azért is fontos, mert egy olyan szakosztály rendezi, mely a fiókszakosztályaival együtt nyolcszáz fiatallal, s köztük közel háromszáz igazolt sportolóval rendelkezik, ami óriási szám, különösen akkor, ha az egyéni sportokat nézzük. Ráadásul az utánpótlásunk olyan eredményekkel bír, amire méltán lehet büszke Dunaújváros, s éppen ezért is lesz kiemelt jelentőségű a vasárnapi emlékverseny. Szívügyem a gyermekek helyzete, mert ők jelentik a jövőt, ezeken a versenyeken viszont együtt köszönthetjük a múltat és a jelent is, hiszen a felkészítők, az edzők már inkább a mi korosztályunkat jelentik, s rajtuk kívül még olyan régi versenyzőkkel is találkozhatnak a fiatalok, akik méltán lehetnek példaképeik remélhetőleg minél hosszabb és eredményesebb pályafutásuk alatt.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.