Gól és pont nélkül a fiatalok

spigott - 2020. március 11. 9:04

A Dunaújváros PASE U16-os és U17-es labdarúgó csapata sem tudott pontot szerezni a MOL Fehérvár elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Idegenben, a MOL Fehérvár FC elleni mérkőzésekkel folytatta hétvégén az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros PASE U16-os és U17-es csapata. Eredetileg az U19-esek is pályára léptek volna a megyeszékhelyen, ám a két gárda mérkőzését március 17-ére halasztották, így "csak" a fiatalabbakért szoríthattak a bajnokság legutóbbi fordulójában a sportág helyi szerelmesei.

Az U16-osok mérkőzésének egyértelműen a listavezető fehérváriak voltak az esélyesei, s az éllovas már nyolcadik percben meg is szerezte a vezetést, majd tíz perccel később meg is duplázta előnyét. A mieink ugyan próbálkoztak a szépítéssel, de továbbra is a hazaiak domináltak, s mikor a 32. percben is bevették a dunaújvárosi kaput, gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa. A fordulás után sem vettek vissza ráadásul a vendéglátók, s ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is három gólnak örülhettek, s mivel a mieink továbbra sem tudták bevenni ellenfelük kapuját, így végül a "Vidi" nagyon sima, 6-0-s sikerrel erősítette meg első helyét, míg a mieink továbbra is sereghajtóként várják a bajnoki folytatást.

Kép: DO-archív

Az U17-esek találkozója előtt a mieink az utolsó, míg a fehérváriak a hatodik helyen álltak a tabellán, vagyis ezen az összecsapáson sem a dunaújvárosi fiatalok számítottak a favoritnak. A hazaiak itt is igen korán, már a 19. percben megszerezték a vezetést, s bár a folytatásban sikerült megőriznie kapuját a góltól együttesünknek, sajnos az ellenfél sem hibázott védekezésben, így sem az első, sem a második félidőben nem született újabb találat, ami azt jelentette, hogy a hazaiak minimális győzelemmel tudták otthon tartani a három bajnoki pontot.

Eredmények

U16
MOL Fehérvár FC – DPASE 6-0
(3-0)
DPASE: Merl – Gugyella, Rakonczai, Tömöri, Bölcskei, Vagyóczki, Kocsis J., Tihanyi (Klauz), Gál B., Maronyai (Péter N.), Kiss B. Vezetőedző: Varga Balázs.

U17
MOL Fehérvár FC – DPASE 1-0
(1-0)
DPASE: Rácz M. – Ferenczy, Demeter, Szabó I. B., Szabó R. (Németh K.), Benedeczki, Farkas B., Balogh B., Szabó II. B., Kelemen R., Ságodi. Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.