Dunaújváros Hetilap

Gyász: elhunyt Besztercei Zsolt

2020. március 13. (péntek) 18:15 - Öcaline

Távozott az élők sorából Besztercei Zsolt, városunk közgyűlésének volt tagja. A szomorú hírt az önkormányzat hivatalos oldala tudatta. Ötven évet élt, legyen neki könnyű a föld!

Dunaújváros önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy városunk közgyűlésének volt tagja, Besztercei Zsolt életének 50. évében ma elhunyt.
Besztercei Zsolt igazi lokálpatrióta volt, aki elsősorban fejlesztéspolitikai és városfejlesztési ügyekben tudta tudását szeretett városa hasznára kamatoztatni. Igazi küzdő szellem volt. Középiskolai tanulmányait a "316-osban" kezdte, villanyszerelőként tehetségének köszönhetően gyorsan jó szakemberré vált. Az érettségi megszerzése után a Pécsi Tudományegyetemet, a CEU-t és a Sorbonne IV. egyetemet is elvégezte, Komoly vidék- és városfejlesztései szakemberré képezve magát. Doktori iskoláját befejezni már nem tudta.
Egész életében közösségi ember volt, nem felejtette el gyökereit, mindig empatikusan állt a "kisember" problémáihoz. Tiszta világlátása egy erős személyiséggel párosult, szívesen viselte a helyi közösség terheit. Elvei mentén küzdött és harcolt a városért. Baloldali érzelmei és kötődése miatt a polgárok érdekképviseletét a Magyar Szocialista Pártban kezdte, majd a Demokratikus Koalícióban politizált. 2014-től a DK önkormányzati képviselője, egyben a párt Felügyelő Bizottságának elnöke volt. 
Besztercei Zsoltot Dunaújváros városa saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Eddig a hivatalos közlemény, azt már a DO szerkesztőjeként teszem hozzá, hogy "Caci” az ős-DO legendás fórumának egyik alapítója volt; remek stílusával, szórakoztató személyiségével, világos érvelésével a közösség egyik meghatározó alakjává vált. Mindezek mellett kivette a részét a helyi mah-jong közösség létrejöttében is – a kezdetektől több éven át a játék meghatározó hazai bázisának  egyik alapembereként tartották, tartottuk számon. Fájdalmasan korai halálával pótolhatatlan űrt hagyott.

Nyugodjon békében – legyen neki könnyű a föld!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

2020. április 08. (szerda)

Jelentős sikerrel győzött az időközi országgyűlési választáson, és lett Fejér megye 4-es választókerületének képviselője Kálló Gergely. Exkluzív (chates) interjúnkban a megválasztás óta eltelt időszak eseményeire és a jelen kihívásaira fókuszáltunk.

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

2020. április 08. (szerda)

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban egyre több a koronavírusos csalás: az átverők hivatalos személynek adják ki magukat és azt hazudják, hogy ingatlanfertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

2020. április 07. (kedd)

Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök mától, adta hírül a város hivatalos weboldala. A cél a biztonságérzet növelése, írják.

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

2020. április 07. (kedd)

Negyvenegy város-, illetve kerületi vezető, köztük Pintér Tamás polgármester tiltakozott közös nyilatkozatban a kormány önkormányzatokat sújtó pénzelvonási diktátuma ellen. Összegzés a hajtás után.

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

2020. április 05. (vasárnap)

Dunaújváros büdzséjét is érzékenyen érinti a kormányzati terv a gépjárműadó átcsoportosításáról – szeretett városunk mintegy 120 millió forinttal járul hozzá az állami védekezéshez, írta az Alfahír hírportál. Városi vonatkozások és hatékony költés követelése Pintér Tamás polgármestertől a hajtás után.