Dunaújváros Hetilap

Gyász: elhunyt Besztercei Zsolt

2020. március 13. (péntek) 18:15 - Öcaline

Távozott az élők sorából Besztercei Zsolt, városunk közgyűlésének volt tagja. A szomorú hírt az önkormányzat hivatalos oldala tudatta. Ötven évet élt, legyen neki könnyű a föld!

Dunaújváros önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy városunk közgyűlésének volt tagja, Besztercei Zsolt életének 50. évében ma elhunyt.
Besztercei Zsolt igazi lokálpatrióta volt, aki elsősorban fejlesztéspolitikai és városfejlesztési ügyekben tudta tudását szeretett városa hasznára kamatoztatni. Igazi küzdő szellem volt. Középiskolai tanulmányait a "316-osban" kezdte, villanyszerelőként tehetségének köszönhetően gyorsan jó szakemberré vált. Az érettségi megszerzése után a Pécsi Tudományegyetemet, a CEU-t és a Sorbonne IV. egyetemet is elvégezte, Komoly vidék- és városfejlesztései szakemberré képezve magát. Doktori iskoláját befejezni már nem tudta.
Egész életében közösségi ember volt, nem felejtette el gyökereit, mindig empatikusan állt a "kisember" problémáihoz. Tiszta világlátása egy erős személyiséggel párosult, szívesen viselte a helyi közösség terheit. Elvei mentén küzdött és harcolt a városért. Baloldali érzelmei és kötődése miatt a polgárok érdekképviseletét a Magyar Szocialista Pártban kezdte, majd a Demokratikus Koalícióban politizált. 2014-től a DK önkormányzati képviselője, egyben a párt Felügyelő Bizottságának elnöke volt. 
Besztercei Zsoltot Dunaújváros városa saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Eddig a hivatalos közlemény, azt már a DO szerkesztőjeként teszem hozzá, hogy "Caci” az ős-DO legendás fórumának egyik alapítója volt; remek stílusával, szórakoztató személyiségével, világos érvelésével a közösség egyik meghatározó alakjává vált. Mindezek mellett kivette a részét a helyi mah-jong közösség létrejöttében is – a kezdetektől több éven át a játék meghatározó hazai bázisának  egyik alapembereként tartották, tartottuk számon. Fájdalmasan korai halálával pótolhatatlan űrt hagyott.

Nyugodjon békében – legyen neki könnyű a föld!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.

Véradás: ments meg három életet!

Véradás: ments meg három életet!

2020. június 30. (kedd)

Nem csökken a vérigény, de már napvilágot látott a júliusi donortoborzó program – a térségi alkalmak mellett egyre több az üzemi helyszín; itt a pontos menetrend!