Győzelemmel ünnepeltek a floorballosok

spigott - 2020. március 10. 8:43

Fordulatos csatában aratott 7-6-os sikert a Torpedo Justitia elleni hazai bajnoki mérkőzésen a DUE-RFT floorball csapata.

Hazai környezetben, az egyetemi sportcsarnokban folytatta a bajnokságot vasárnap este hét órától a DUE-RFT floorball csapata, mely a sereghajtó Torpedo Justitia gárdája ellen lépett pályára az OB I 15. fordulójában. A két gárda fővárosi mérkőzését meglepetésre a házigazdák nyerték, így volt miért visszavágnia a meccs napján 15. születésnapjukat ünneplő dunaújvárosiaknak.

A találkozó első harmada meglehetősen paprikás hangulatban telt, s a vendégek három kiállítást is összeszedtek a játékrész derekán, ám hiába az emberelőnyök, csak helyzetekig jutottak a mieink, a remélt vezető találatot nem sikerült megszerezniük. A 20. percben azonban megtört a hazai gólcsend, mert Kiss Tibor találta meg jó helyzetben Kovács Balázst, aki nem hibázta el ziccerét, így az első felvonás végén minimális dunaújvárosi előnnyel vonultak pihenőre a felek.

Képek: DO-archív

A második húsz percet úgy kezdték a mieink, ahogy az előzőt befejezték, ugyanis Kovács Balázs már fél perc elteltével megduplázta a DUE-RFT előnyét (2-0). A folytatásban viszont újra csak helyzetekig jutottak a csapatok, ám hiába az újabb emberelőnyök, egyik oldalon sem született újabb találat, így a második szünethez érve is a házigazdák álltak közelebb a sikerhez.

Az utolsó felvonás eleje a vendégek számára sikerült jobban, ugyanis bő két perc elteltével szépítettek, s hiába szerzett újabb gólt büntetőből Kovács Balázs, a következő öt percben nemcsak egyenlített a fővárosi alakulat, hanem a 49. percben a vezetést is át tudta venni (3-4). Azonnal jött is a hazai időkérés, mely után újra magára talált együttesünk, de hiába vette vissza a vezetést kétszer is a továbbra is tarthatatlan Kovács Balázs, a vendégek rendre egyenlíteni tudtak (6-6). Egészen a véghajráig úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a felek, ám az 58. percben Kiss Balázs is bevette a fővárosiak ketrecét, s erre már nem volt válasza a Torpedónak, így az ünnepi mérkőzés végén a mieink örülhettek a 7-6-os győzelemnek.

DUE-RFT – Torpedo Justitia SC 7-6 (1-0, 1-0, 5-6)

DUE-RFT: Majorosi – Gutenkunst, Kiss P. (2), Kovács 5 (1), Krukk, Magosi, Mitli, Pavlicsek, Petrovickij, Szabó 1, Balázs, Kiss T. 1 (2), Lendvai, Komjáti, Sója, Nyulasi.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.