Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: döntött a polgármester, keddtől bezárnak az óvodák!

doszerk - 2020. március 15. 17:32

A Zengő-Bongó Bölcsődén, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvodán kívül minden dunaújvárosi bölcsőde és óvoda zárva tart március 17-étől, áll a friss önkormányzati összegzésben. Részletes tudnivalók a hajtás után!

Mint az az önkormányzat hivatalos honlapján percekkel ezelőtt megjelent közleményéből kiderült, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében Pintér Tamás polgármester a következő döntést hozta: a dunaújvárosi bölcsődék és óvodák hétfőn a szokott módon üzemelnek, keddtől azonban az intézmények zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda. Az ügyeletes intézmények csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek szülei büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak arról, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. Az intézmények részére szájmaszkot és hőmérőt biztosít az önkormányzat. Pintér Tamás vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. 

Fontos tudnivaló, hogy a vasárnapi adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Szeretnék azonban, ha mindenki komolyan venné a megelőzést, ezért legyen mindenki számára egyértelmű: nem lesz ez mindig így, a járvány Dunaújvárost sem fogja elkerülni. Az, hogy milyen mértékben érinti majd városunkat a járvány az, az itt élőkön is múlik.

A hétfői napon így a szülőknek van lehetőségük a munkahelyükön és a bölcsődékben, óvodákban is egyeztetni a helyzetről.

Szeretnék nyomatékosítani, hogy a jelen helyzetben a gyermekek otthon vannak a legnagyobb biztonságban, így arra kérik a szülőket, hogy lehetőségeik szerint saját és gyermekük, valamint idős hozzátartozóik egészsége érdekében tartsák otthon a kicsiket.

Az óvodákban a 2020. március 24-25-26-ra meghirdetett ismerkedési napok elmaradnak. A gyermekek étkeztetését a zárva tartás alatt is biztosítják - ennek módjáról az intézmények adnak tájékoztatást. Az étkezés lemondása a szokott módon lehetséges.

A megelőzés érdekében az óvodákat és bölcsődéket érintő döntések mellett a következőkről is határozott a polgármester a hivatalos oldalon megjelent összegzés szerint!

A városi játszótereket is zárva tartják, emellett a vendéglátóipari és a turisztikai egységektől azt kérik, hogy lehetőleg tartsanak zárva; amennyiben ez nem lehetséges, akkor az előírtnál is fokozottabban ügyeljenek a higiéniára.

A képviselői fogadóórák és lakossági fórumok szünetelnek. Kérik, hogy kérdés esetén telefonon vagy e-mail-ben érdeklődjenek, illetve a halaszthatatlan bejelentéseket is e formában tegyék meg.

Az EMMI döntése értelmében az állami fogászati alapellátás keretein belül a következő időszakban csak sürgősségi ellátás végezhető.

A friss közlemény kitér arra is, hogy Pintér Tamás polgármester vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés, és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. Kálló Gergely országgyűlési képviselő is folyamatosan tájékoztatást ad a járványhelyzet alakulásáról. Újabb döntésekről az önkormányzati honlapon és közösségi oldalon lehet tájékozódni.

(Forrás: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

70 év, 70 hely – új parkolók létesülhetnek

70 év, 70 hely – új parkolók létesülhetnek

2021. jún. 23.

Jelentősen enyhíthetnek a környék parkolási gondjain a ma délelőtt tartott tájékoztató szerint. A munkát nyár végén kezdik, ősz végére már birtokba is vehetik az autósok a volt ADU iskola udvarán kialakítandó parkolót.

Újra "rendes" közgyűlés lesz – közel 50 napirenddel

Újra "rendes" közgyűlés lesz – közel 50 napirenddel

2021. jún. 23.

A járvány veszélyhelyzet utáni első közgyűlésen több fajsúlyos kérdés vár a képviselőkre – de már az is nagy fegyvertény, hogy újra rendes üzemmódban dönthet az önkormányzat csütörtökön délelőtt.

DSTV: szabad már a szabadstrand

DSTV: szabad már a szabadstrand

2021. jún. 23.

A kánikulában hűsölni vágyóknak jó hír, hogy megnyitotta kapuit a szabadstrand is, derül ki a DSTV összegzéséből. Az ingyenes helyszín kiváló fürdőzési lehetőséget kínál, de akár családi rendezvények számára is ideális. Hangkép.

Este festik a parkolósávokat, útburkolati jeleket

Este festik a parkolósávokat, útburkolati jeleket

2021. jún. 21.

110 helyen festenek a város közútjain, a munkálatok a napokban folytatódnak – jellemzően esténként –, adta hírül a város hivatalos weboldala.

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

2021. jún. 20.

Alapításának 80. évfordulóját ünnepli idén a világ legnagyobb gumiabroncs gyártói között rangsorolt Hankook. Történet, fejlesztési stratégia, jövőkép és vezetési élmény itt. (X)

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

2021. jún. 20.

Az oltás regisztrációjához és időpontfoglalásához nyújtanak segítséget, adta hírül a város hivatalos weboldala.

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

2021. jún. 20.

Nyitnak a civil házak, derül ki a DSTV összeállításából. A helyi civil szféra közösségi tereinek "újjáéledéséről" Pintér Tamás polgármester, valamint Tóth Kálmán és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő tartott tájékoztatót a napokban. Hangkép.