Kettős siker a Vasas ellen

spigott - 2020. március 12. 9:02

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő csapata simán, míg az ifjúságiak nagy csatában tartották itthon a két pontot a Vasas elleni korosztályos bajnokin.

Hazai környezetben, a Vasas elleni mérkőzésekkel folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit szerdán délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági együttese. A serdülők összecsapásán egyértelműen a tabella harmadik helyén álló dunaújvárosi fiatalok voltak az esélyesek, s Meggyes Rita tanítványai már az első felvonásban tudatosították is a fővárosi kézilabdázókkal, hogy túl sok jóra ne számítsanak, s a félidei szünetre már hatgólos, 15-9-es vezetéssel vonulhattak. A fordulás után már valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, ám a mieink így is növelni tudták előnyüket, s végül sima, 32-24-es győzelemmel gyűjtötték be a két pontot, amivel beérték a második helyezett Győrt a tabellán.

Kép: archív felvétel

Az ifjúságiakra lényegesen nehezebb mérkőzés várt, ugyanis a kezdés előtt a Vasas és a DKKA is egyaránt 27 ponttal állt a bajnoki táblázat harmadik és ötödik helyén. Az összecsapás első félideje után azonban úgy tűnt, hogy a vendégek növelhetik majd pontjaik számát, mert támadásban és védekezésben is jobban teljesítettek a dunaújvárosi fiataloknál, így a fordulás előtt 13-16-os állást mutatott az eredményjelző. A térfélcserét követően viszont a játék minden elemében feljavultak kézilabdázóink, sikerült is egyenlíteniük, majd a végletekig kiélezett véghajrát is behúzva arattak 28-26-os sikert, s idei tizennegyedik győzelmükkel feljöttek a bajnokság harmadik helyére.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.