Koronavírus: 103 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020. március 21. (szombat) 8:29 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 103 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, adta közre az operatív törzs.

Az újabb növekedés is alátámasztja azt a már napok óta ismételt tételt, miszerint a  járvány második szakaszához  – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk;  ennek lényege, hogy közösségben, jellemzően személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Sajnos  a növekedés napi aránya ismét nőtt, míg csütörtökről péntekre 16,4 százalékponttal nőtt az arány (ez az elmúlt időszak legjobb mutatója volt egyébként), péntekről szombatra 21,1 százalékos növekedést számoltam (az elmúlt időszak 24-35 százalékos mutatóihoz mérten ez is némi csökkenés, de a tegnapi trendet jelentősen felülmúlja.
Fontos kitétel, hogy Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus – ennek nyomán a tömeges fertőzés lelassításához nagyon lényeges, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és mindenki, aki teheti, maradjon otthon. Az is fontos tényező, hogy mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. Nem bonyolult: tartson távolságot és mosson kezet!

A friss adatsor szerint a hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 103 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár. A vírus következtében 4 fő halt meg hazánkban, 7 fő gyógyultat tartanak nyilván.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

(Forrás: koronavirus.gov.hu)
 

A rovat további hírei: Belföld

Továbbra is sok napsütés várható

Továbbra is sok napsütés várható

2020. június 27. (szombat)

Vasárnap akár 34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

2020. június 26. (péntek)

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek.

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

2020. június 26. (péntek)

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak - közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2020. június 25. (csütörtök)

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levonult az árhullám a Dunán

Levonult az árhullám a Dunán

2020. június 25. (csütörtök)

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt, viszont a Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál, azóta csökken a vízszint - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Emelkedik az üzemanyag ára

Emelkedik az üzemanyag ára

2020. június 23. (kedd)

Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdától!

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

2020. június 18. (csütörtök)

Megszűnik a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, piacokon mától – a részletekről a város hivatalos weboldalán látott napvilágot összegzés.