Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: továbbra sincs dunaújvárosi fertőzött, ám elmarad a közgyűlés

2020. március 13. (péntek) 16:55 - Öcaline

Továbbra sincs fertőzött beteg a városban az önkormányzat hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint. Ugyanakkor több fontos döntés is született: elmarad például a közgyűlés a jövő héten.

Továbbra sincs dunaújvárosi érintettje a koronavírus fertőzésnek, nyomatékosítja az az összegzés, amelyet a város hivatalos weboldala publikált. Ugyanakkor a kormány által életbe léptetett különleges jogrend miatt a jövő heti közgyűlés elmarad. A városházi ügyfélfogadás hétfőn is zavartalan, de kérik, hogy aki teheti, telefonon vagy online intézze ügyeit!
A legfontosabb tényező továbbra is az, hogy a kora délutáni adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Az elmúlt napokban Dunaújvárosban is volt már több gyanús eset, mostanáig azonban mindegyikről kiderült, hogy nem koronavírus-fertőzésről volt szó. Ha lesz olyan, akinél igazolják a fertőzést, őket Budapestre, a Szent László Kórházba szállítják. Megfigyelés céljából a Szent Pantaleon Kórház is fogad betegeket – két-három emberről van szó –, őket elkülönítve figyelik, de még egyszer hangsúlyozzák: eddig egyik esetben sem igazolódott a koronavírus-fertőzés.
Az összegzés kitér arra, hogy a Szent Pantaleon Kórházban működik infektológiai osztály. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy rendelkezett, hogy – több más vidéki fertőző osztállyal együtt – a dunaújvárosi is álljon készen arra az esetre, hogyha a Szent László Kórház túlterhelődne. Ebben az esetben a vidéki osztályok között osztják el azokat a betegeket, akik infektológiai ellátásra szorulnak, de nem koronavírus-fertőzöttek!
Városunkban tehát ugyanolyan betegeket fogad a fertőző betegeket ellátó osztály, mint korábban is, csak lehet, hogy nem dunaújvárosiak, hanem budapestiek vagy éppen érdiek, de még egyszer hangsúlyozzák: az érintett betegek egyike sem koronavírus-fertőzött!
A kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt életbelépő különleges jogrend miatt elmaradnak a jövő hétre tervezett bizottsági ülések, és nem tartják meg a jövő csütörtökön esedékes közgyűlést sem.
A tájékoztató kitér arra is, hogy a Városházán hétfőn a megszokott rendben történik az ügyfélfogadás, azonban mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben teheti, akkor az ügyintézést halassza későbbre, vagy telefonon és elektronikus úton intézze azt.
Az óvodák és iskolák bezárásáról az önkormányzatok nem dönthetnek, a kormány tájékoztatása szerint pedig bezárásra egyelőre nem kerül sor.

A hivatalos honlapon továbbra is nyomatékosan kérik, hogy a hivatalos csatornákból tájékozódjon mindenki! Ha pedig kérdése van, akkor az illetékesekhez forduljon, ne a közösségi média sokszor ismeretlen hangadóihoz.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

Mai kapcsolódó cikkünk:

Felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz! (katt) >>

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.

Véradás: ments meg három életet!

Véradás: ments meg három életet!

2020. június 30. (kedd)

Nem csökken a vérigény, de már napvilágot látott a júliusi donortoborzó program – a térségi alkalmak mellett egyre több az üzemi helyszín; itt a pontos menetrend!