Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: továbbra sincs dunaújvárosi fertőzött, ám elmarad a közgyűlés

Öcaline - 2020. március 13. 16:55

Továbbra sincs fertőzött beteg a városban az önkormányzat hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint. Ugyanakkor több fontos döntés is született: elmarad például a közgyűlés a jövő héten.

Továbbra sincs dunaújvárosi érintettje a koronavírus fertőzésnek, nyomatékosítja az az összegzés, amelyet a város hivatalos weboldala publikált. Ugyanakkor a kormány által életbe léptetett különleges jogrend miatt a jövő heti közgyűlés elmarad. A városházi ügyfélfogadás hétfőn is zavartalan, de kérik, hogy aki teheti, telefonon vagy online intézze ügyeit!
A legfontosabb tényező továbbra is az, hogy a kora délutáni adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Az elmúlt napokban Dunaújvárosban is volt már több gyanús eset, mostanáig azonban mindegyikről kiderült, hogy nem koronavírus-fertőzésről volt szó. Ha lesz olyan, akinél igazolják a fertőzést, őket Budapestre, a Szent László Kórházba szállítják. Megfigyelés céljából a Szent Pantaleon Kórház is fogad betegeket – két-három emberről van szó –, őket elkülönítve figyelik, de még egyszer hangsúlyozzák: eddig egyik esetben sem igazolódott a koronavírus-fertőzés.
Az összegzés kitér arra, hogy a Szent Pantaleon Kórházban működik infektológiai osztály. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy rendelkezett, hogy – több más vidéki fertőző osztállyal együtt – a dunaújvárosi is álljon készen arra az esetre, hogyha a Szent László Kórház túlterhelődne. Ebben az esetben a vidéki osztályok között osztják el azokat a betegeket, akik infektológiai ellátásra szorulnak, de nem koronavírus-fertőzöttek!
Városunkban tehát ugyanolyan betegeket fogad a fertőző betegeket ellátó osztály, mint korábban is, csak lehet, hogy nem dunaújvárosiak, hanem budapestiek vagy éppen érdiek, de még egyszer hangsúlyozzák: az érintett betegek egyike sem koronavírus-fertőzött!
A kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt életbelépő különleges jogrend miatt elmaradnak a jövő hétre tervezett bizottsági ülések, és nem tartják meg a jövő csütörtökön esedékes közgyűlést sem.
A tájékoztató kitér arra is, hogy a Városházán hétfőn a megszokott rendben történik az ügyfélfogadás, azonban mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben teheti, akkor az ügyintézést halassza későbbre, vagy telefonon és elektronikus úton intézze azt.
Az óvodák és iskolák bezárásáról az önkormányzatok nem dönthetnek, a kormány tájékoztatása szerint pedig bezárásra egyelőre nem kerül sor.

A hivatalos honlapon továbbra is nyomatékosan kérik, hogy a hivatalos csatornákból tájékozódjon mindenki! Ha pedig kérdése van, akkor az illetékesekhez forduljon, ne a közösségi média sokszor ismeretlen hangadóihoz.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

Mai kapcsolódó cikkünk:

Felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz! (katt) >>

A rovat további hírei: Közélet

Közmeghallgatást tart a közgyűlés – fókuszban a tervekkel

Közmeghallgatást tart a közgyűlés – fókuszban a tervekkel

2023. feb. 08.

Az önkormányzat idei elképzeléseit a költségvetés tükrében mutatják be a Városháza rendezvénytermében csütörtökön délután.

"Jót Szívből Dunaújvárosért!": nemes közösség kezdeményezés bont zászlót

"Jót Szívből Dunaújvárosért!": nemes közösség kezdeményezés bont zászlót

2023. feb. 08.

Új programmal rukkol ki, egyszerre gyerekbarát és környezettudatos közösségi kezdeményezést kezd a "Jót, Szívből – Dunaújvárosért", vagyis a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség adománygyűjtő akciócsoportja. Nagyon szép kísérlet, várják a csatlakozókat!

DSTV: az áraktól a bérekig

DSTV: az áraktól a bérekig

2023. feb. 08.

Az árrobbanás kapcsán kezdett sorozat utolsó állomásához érkezett a DSTV sábja. Az összeállításban Sólyom Balázs közgazdász-adószakértő kalauzol az áremelkedés, infláció, vásárlóerő útvesztőiben – az árak és bérek összefüggésrendszerét vizsgálva. Hangkép.
 

Érdekel a közoktatás helyzete? Akkor neked szól a MONDD!

Érdekel a közoktatás helyzete? Akkor neked szól a MONDD!

2023. feb. 07.

Folytatja az oktatás kérdéseire fókuszáló programsorozatát a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a dunaújvárosi és környékbeli közoktatási intézmények képviselőit, pedagógusokat és de pláne szülőket is nagyon várnak a csütörtöki beszélgetésre!

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.