Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: továbbra sincs dunaújvárosi fertőzött, ám elmarad a közgyűlés

2020. március 13. (péntek) 16:55 - Öcaline

Továbbra sincs fertőzött beteg a városban az önkormányzat hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint. Ugyanakkor több fontos döntés is született: elmarad például a közgyűlés a jövő héten.

Továbbra sincs dunaújvárosi érintettje a koronavírus fertőzésnek, nyomatékosítja az az összegzés, amelyet a város hivatalos weboldala publikált. Ugyanakkor a kormány által életbe léptetett különleges jogrend miatt a jövő heti közgyűlés elmarad. A városházi ügyfélfogadás hétfőn is zavartalan, de kérik, hogy aki teheti, telefonon vagy online intézze ügyeit!
A legfontosabb tényező továbbra is az, hogy a kora délutáni adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Az elmúlt napokban Dunaújvárosban is volt már több gyanús eset, mostanáig azonban mindegyikről kiderült, hogy nem koronavírus-fertőzésről volt szó. Ha lesz olyan, akinél igazolják a fertőzést, őket Budapestre, a Szent László Kórházba szállítják. Megfigyelés céljából a Szent Pantaleon Kórház is fogad betegeket – két-három emberről van szó –, őket elkülönítve figyelik, de még egyszer hangsúlyozzák: eddig egyik esetben sem igazolódott a koronavírus-fertőzés.
Az összegzés kitér arra, hogy a Szent Pantaleon Kórházban működik infektológiai osztály. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy rendelkezett, hogy – több más vidéki fertőző osztállyal együtt – a dunaújvárosi is álljon készen arra az esetre, hogyha a Szent László Kórház túlterhelődne. Ebben az esetben a vidéki osztályok között osztják el azokat a betegeket, akik infektológiai ellátásra szorulnak, de nem koronavírus-fertőzöttek!
Városunkban tehát ugyanolyan betegeket fogad a fertőző betegeket ellátó osztály, mint korábban is, csak lehet, hogy nem dunaújvárosiak, hanem budapestiek vagy éppen érdiek, de még egyszer hangsúlyozzák: az érintett betegek egyike sem koronavírus-fertőzött!
A kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt életbelépő különleges jogrend miatt elmaradnak a jövő hétre tervezett bizottsági ülések, és nem tartják meg a jövő csütörtökön esedékes közgyűlést sem.
A tájékoztató kitér arra is, hogy a Városházán hétfőn a megszokott rendben történik az ügyfélfogadás, azonban mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben teheti, akkor az ügyintézést halassza későbbre, vagy telefonon és elektronikus úton intézze azt.
Az óvodák és iskolák bezárásáról az önkormányzatok nem dönthetnek, a kormány tájékoztatása szerint pedig bezárásra egyelőre nem kerül sor.

A hivatalos honlapon továbbra is nyomatékosan kérik, hogy a hivatalos csatornákból tájékozódjon mindenki! Ha pedig kérdése van, akkor az illetékesekhez forduljon, ne a közösségi média sokszor ismeretlen hangadóihoz.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

Mai kapcsolódó cikkünk:

Felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz! (katt) >>

A rovat további hírei: Közélet

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

2020. április 08. (szerda)

Jelentős sikerrel győzött az időközi országgyűlési választáson, és lett Fejér megye 4-es választókerületének képviselője Kálló Gergely. Exkluzív (chates) interjúnkban a megválasztás óta eltelt időszak eseményeire és a jelen kihívásaira fókuszáltunk.

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

2020. április 08. (szerda)

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban egyre több a koronavírusos csalás: az átverők hivatalos személynek adják ki magukat és azt hazudják, hogy ingatlanfertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

2020. április 07. (kedd)

Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök mától, adta hírül a város hivatalos weboldala. A cél a biztonságérzet növelése, írják.

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

2020. április 07. (kedd)

Negyvenegy város-, illetve kerületi vezető, köztük Pintér Tamás polgármester tiltakozott közös nyilatkozatban a kormány önkormányzatokat sújtó pénzelvonási diktátuma ellen. Összegzés a hajtás után.

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

2020. április 05. (vasárnap)

Dunaújváros büdzséjét is érzékenyen érinti a kormányzati terv a gépjárműadó átcsoportosításáról – szeretett városunk mintegy 120 millió forinttal járul hozzá az állami védekezéshez, írta az Alfahír hírportál. Városi vonatkozások és hatékony költés követelése Pintér Tamás polgármestertől a hajtás után.