Negatív tesztre várva!

2020. március 20. (péntek) 18:41 - spigott

Amennyiben sikerül megfelelő vírustesztet produkálniuk, úgy edzőtáborban készülhetnek tovább a Dunaferr SE válogatott kenusai.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is kényszerhelyzetben van a koronavírus-járvány miatt, hiszen először haza kellett hozni a melegvízi edzőtáborban készülő válogatott versenyzőket, majd meg kellett szervezni azt is, hogy a hazatérő kajak-kenusok edzéslehetőségeit biztosítani tudják. A Dunaferr SE kenusai közül Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is Dél-Afrikában töltötte az elmúlt időszakot, ám mint azt Pető Zsolt, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának elnöke elmondta, már mindketten itthon vannak, s várják, hogy beköltözhessenek a kijelölt edzőtáborokba. Arról, hogy ennek mik a feltételei, s miben befolyásolhatja további felkészülésüket, Vajda Attila edző számolt be honlapunknak.

"A napokban született meg a nemzetközi szövetség határozata arról, hogy az áprilisban és májusban esedékes versenyeket elnapolják, vagy törlik. Éppen ezért a honi szövetség olyan döntést hozott, hogy karantén edzőtáborokat alakítanak ki itthon, amelyeket csak negatív koronavírus-teszttel lehet birtokba venni. Jonatánnak és Balázsnak jelenleg Szegeden van edzőtábor, s ha megfelelő lesz a tesztjük, akkor szerdán tudnak beköltözni, hiszen addig teljesen sterilizálni kell a Maty-eret. Amennyiben ez sikerült, akkor beláthatatlan időpontig tudunk készülni. Emellett várunk még a szövetségi kapitánytól egy megkeresést, mert jelezte, hogy minden érintett edzőjével felveszi a kapcsolatot azért, hogy átbeszéljük a további válogatási rendszerek sorsát, menetét, kiírt és ki nem írt időpontjait, lehetőségeit.

Képek forrása: MKKSZ-archív

A férfi kenu szakágban ugye nem szereztünk tavaly olimpiai kvótát, ezért a nemzetközi szövetség határozata nagyon érzékenyen érint minket, hiszen a május elejére tervezett európai kvalifikációt eltörölték, míg a világkvalifikációt, ami egy héttel később lett volna, egy hónappal eltolták. Éppen ezért nem tudjuk még, hogy milyen lehetőségeink lesznek a kvótaszerzésre, várjuk a nemzetközi szövetség további döntését arról, hogy mi alapján osztják majd ki az olimpiai kvótát. Edzenünk viszont kell, amihez az első és legfontosabb dolog, hogy a fiúknak negatív legyen a vírustesztje. Amennyiben ez sikerül, akkor nagyon komoly lehetőségünk lesz a felkészülésre, már csak azért is, mert több nemzetközi riválisunk, a spanyolok, az olaszok, a portugálok és a németek is sokkal jobban érintettek ebben a krízishelyzetben, s ők most nem tudnak rendesen készülni. Most a negatív tesztben bízunk először, nagyon jó, hogy van egy ilyen bázis, amit ennyire sterillé tudnak alakítani, hogy van egy hatalmas vízfelület, ahol az a nyolc-tíz fő, aki ebbe az edzőtáborba beköltözik, tud rendesen használni. Az, hogy a fiúk ezt miként fogják mentálisan viselni, az egy másik történet, de bízunk a legjobbakban" – fogalmazott Vajda Attila edző.

A rovat további hírei: Sport

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

2020. július 06. (hétfő)

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Borulni fognak idén az erőviszonyok

Borulni fognak idén az erőviszonyok

2020. július 06. (hétfő)

Ahhoz, hogy kialakítsák az amerikai futballisták idei versenynaptárát, felméréseket is végzett a szövetség a csapatok között.

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

2020. július 05. (vasárnap)

Garret Hughson a 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát erősíti majd.

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

2020. július 05. (vasárnap)

Ezen a héten erről faggattuk Dóczi Zsuzsit, ő mit javasol. Mozogjunk, vagy sem?

Idén is lesz birkózó-vb

Idén is lesz birkózó-vb

2020. július 05. (vasárnap)

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.