Negatív tesztre várva!

2020. március 20. (péntek) 18:41 - spigott

Amennyiben sikerül megfelelő vírustesztet produkálniuk, úgy edzőtáborban készülhetnek tovább a Dunaferr SE válogatott kenusai.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is kényszerhelyzetben van a koronavírus-járvány miatt, hiszen először haza kellett hozni a melegvízi edzőtáborban készülő válogatott versenyzőket, majd meg kellett szervezni azt is, hogy a hazatérő kajak-kenusok edzéslehetőségeit biztosítani tudják. A Dunaferr SE kenusai közül Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is Dél-Afrikában töltötte az elmúlt időszakot, ám mint azt Pető Zsolt, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának elnöke elmondta, már mindketten itthon vannak, s várják, hogy beköltözhessenek a kijelölt edzőtáborokba. Arról, hogy ennek mik a feltételei, s miben befolyásolhatja további felkészülésüket, Vajda Attila edző számolt be honlapunknak.

"A napokban született meg a nemzetközi szövetség határozata arról, hogy az áprilisban és májusban esedékes versenyeket elnapolják, vagy törlik. Éppen ezért a honi szövetség olyan döntést hozott, hogy karantén edzőtáborokat alakítanak ki itthon, amelyeket csak negatív koronavírus-teszttel lehet birtokba venni. Jonatánnak és Balázsnak jelenleg Szegeden van edzőtábor, s ha megfelelő lesz a tesztjük, akkor szerdán tudnak beköltözni, hiszen addig teljesen sterilizálni kell a Maty-eret. Amennyiben ez sikerült, akkor beláthatatlan időpontig tudunk készülni. Emellett várunk még a szövetségi kapitánytól egy megkeresést, mert jelezte, hogy minden érintett edzőjével felveszi a kapcsolatot azért, hogy átbeszéljük a további válogatási rendszerek sorsát, menetét, kiírt és ki nem írt időpontjait, lehetőségeit.

Képek forrása: MKKSZ-archív

A férfi kenu szakágban ugye nem szereztünk tavaly olimpiai kvótát, ezért a nemzetközi szövetség határozata nagyon érzékenyen érint minket, hiszen a május elejére tervezett európai kvalifikációt eltörölték, míg a világkvalifikációt, ami egy héttel később lett volna, egy hónappal eltolták. Éppen ezért nem tudjuk még, hogy milyen lehetőségeink lesznek a kvótaszerzésre, várjuk a nemzetközi szövetség további döntését arról, hogy mi alapján osztják majd ki az olimpiai kvótát. Edzenünk viszont kell, amihez az első és legfontosabb dolog, hogy a fiúknak negatív legyen a vírustesztje. Amennyiben ez sikerül, akkor nagyon komoly lehetőségünk lesz a felkészülésre, már csak azért is, mert több nemzetközi riválisunk, a spanyolok, az olaszok, a portugálok és a németek is sokkal jobban érintettek ebben a krízishelyzetben, s ők most nem tudnak rendesen készülni. Most a negatív tesztben bízunk először, nagyon jó, hogy van egy ilyen bázis, amit ennyire sterillé tudnak alakítani, hogy van egy hatalmas vízfelület, ahol az a nyolc-tíz fő, aki ebbe az edzőtáborba beköltözik, tud rendesen használni. Az, hogy a fiúk ezt miként fogják mentálisan viselni, az egy másik történet, de bízunk a legjobbakban" – fogalmazott Vajda Attila edző.

A rovat további hírei: Sport

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

2020. április 08. (szerda)

A FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy – miként az várható volt – a trieszti és a rotterdami májusi selejtezőket is elhalasztja.

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.

Nem pihennek a röplabdázók

Nem pihennek a röplabdázók

2020. április 06. (hétfő)

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

A mozgás az élete!

A mozgás az élete!

2020. április 06. (hétfő)

A vízilabda után a TRX felé vette az irányt, s ma már több mint ötven embernek tart napi edzéseket Zsámbok Lili.

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 05. (vasárnap)

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.