Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli közgyűlés: 41 napirendet tárgyaltak

2020. március 26. (csütörtök) 16:35 - doszerk

Közbeszerzés, a köztemető üzemeltetése, és hulladékkezelési kérdések – és persze a veszélyhelyzettel kapcsolatos kérdések is terítékre kerültek a rendkívüli közgyűlésen a Városháza C szárnyában ma délelőtt.

A járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet sok kérdést felvetett, köztük azt is, hogy miről dönthet a polgármester a közgyűlés nélkül. Dunaújvárosban az a döntés született, hogy – ahogyan eddig is - a veszélyhelyzettel kapcsolatos döntéseket a polgármester hozza meg. A város azonban nem állhat meg, a többi témában azonban a közgyűlésnek kellett döntenie. Pintér Tamás az ülésen kiemelte: „határozottan azon az állásponton vagyok, hogy a közgyűlést veszélyhelyzetben sem szabad megkerülni”.
A közgyűlést az óvintézkedések miatt ezúttal a Városháza házasságkötő termében tartották, a képviselők is tartották egymástól a 2 méteres távolságot.
Egy napirend levételével végül 41 pontot tárgyaltak a délelőtt 11 órakor kezdődött tanácskozáson. A rendkívüli ülést egyébként az indokolta, hogy több halaszthatatlan, a város működése szempontjából fontos kérdésben is döntenie kellett az önkormányzatnak. A fontos témák között szerepelt az önkormányzat idei közbeszerzési terve, de a köztemető üzemeltetése, valamint a közigazgatási területen végzett közfeladatok ellátásával kapcsolatos javaslat is megtalálható volt a napirendek között. 
Emellett tárgyalták a közterületi hulladékgyűjtő edények és kosarak ürítésére vonatkozó vállalkozási keretszerződés részleteit. 
Megállapodás született térfigyelő rendszer működtetésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A Nemzeti Szabadidős-Egészség Programban nyert futókör kialakításához saját forrásból biztosított önerő kiegészítésére van szükség, így erről is döntöttek a képviselők. Az Anyák a Hordozásért Alapítvány számára külön helyiséget biztosít az  önkormányzat a Dózsa György úton. Továbbá szavazásra bocsátották a Ruhagyári út kommunális szennyvízének és a város közcsatorna-hálózatának összekötésére készített tervezési szerződést. Az élményfürdő kültéri medencéjének téliesítése miatt többletköltségek merültek fel – ennek finanszírozásról is határoztak a képviselők. Szó esett a Dózsa Mozicentrummal kapcsolatos fontosabb kérdésekről is. 

Nemes Orsolya

(Archív kép: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Közélet

Patkányirtás Dunaújvárosban

Patkányirtás Dunaújvárosban

2020. június 06. (szombat)

Dunaújváros MJV Önkormányzata egész évben, a város teljes területén végeztet patkánymentesítést.

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

2020. június 05. (péntek)

Méltó módon emlékeztek a trianoni békediktátum 100. évfordulójára városunkban a nemzeti összetartozás napján: az önkormányzat az evangélikus templomban és az emlékhelyen rendezett ünnepséget – koszorúkkal, szép szavakkal, közös áhítattal.
 

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház.