Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli közgyűlés: 41 napirendet tárgyaltak

2020. március 26. (csütörtök) 16:35 - doszerk

Közbeszerzés, a köztemető üzemeltetése, és hulladékkezelési kérdések – és persze a veszélyhelyzettel kapcsolatos kérdések is terítékre kerültek a rendkívüli közgyűlésen a Városháza C szárnyában ma délelőtt.

A járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet sok kérdést felvetett, köztük azt is, hogy miről dönthet a polgármester a közgyűlés nélkül. Dunaújvárosban az a döntés született, hogy – ahogyan eddig is - a veszélyhelyzettel kapcsolatos döntéseket a polgármester hozza meg. A város azonban nem állhat meg, a többi témában azonban a közgyűlésnek kellett döntenie. Pintér Tamás az ülésen kiemelte: „határozottan azon az állásponton vagyok, hogy a közgyűlést veszélyhelyzetben sem szabad megkerülni”.
A közgyűlést az óvintézkedések miatt ezúttal a Városháza házasságkötő termében tartották, a képviselők is tartották egymástól a 2 méteres távolságot.
Egy napirend levételével végül 41 pontot tárgyaltak a délelőtt 11 órakor kezdődött tanácskozáson. A rendkívüli ülést egyébként az indokolta, hogy több halaszthatatlan, a város működése szempontjából fontos kérdésben is döntenie kellett az önkormányzatnak. A fontos témák között szerepelt az önkormányzat idei közbeszerzési terve, de a köztemető üzemeltetése, valamint a közigazgatási területen végzett közfeladatok ellátásával kapcsolatos javaslat is megtalálható volt a napirendek között. 
Emellett tárgyalták a közterületi hulladékgyűjtő edények és kosarak ürítésére vonatkozó vállalkozási keretszerződés részleteit. 
Megállapodás született térfigyelő rendszer működtetésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A Nemzeti Szabadidős-Egészség Programban nyert futókör kialakításához saját forrásból biztosított önerő kiegészítésére van szükség, így erről is döntöttek a képviselők. Az Anyák a Hordozásért Alapítvány számára külön helyiséget biztosít az  önkormányzat a Dózsa György úton. Továbbá szavazásra bocsátották a Ruhagyári út kommunális szennyvízének és a város közcsatorna-hálózatának összekötésére készített tervezési szerződést. Az élményfürdő kültéri medencéjének téliesítése miatt többletköltségek merültek fel – ennek finanszírozásról is határoztak a képviselők. Szó esett a Dózsa Mozicentrummal kapcsolatos fontosabb kérdésekről is. 

Nemes Orsolya

(Archív kép: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Közélet

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

2020. április 02. (csütörtök)

Első körben az intézmény két kisbuszát a szállítási feladatokra, de ha kell, 25 dolgozó "élő erejét" is felajánlotta  Bartók Kamaraszínház az önkormányzat támogató programjának. Világ az egész színház a hajtás után a hajtás után.

DVCSH: üzemszünet pénteken

DVCSH: üzemszünet pénteken

2020. április 02. (csütörtök)

Csőtörés miatt több helyen is szünetel a fűtés és melegvíz szolgáltatás pénteken.

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

2020. április 02. (csütörtök)

Sokszoros nyomás nehezedik a kereskedelmi dolgozók vállára a nehéz napokban, helytállásukért pedig mindannyian hálásak lehetünk, hangsúlyozta az INTERSPAR áruházban tett látogatásán Pintér Tamás. 

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

2020. április 01. (szerda)

Sikerrel startolt a támogató program, mintegy 20 segítő indult ma el a Városházáról, hogy segítséget nyújtson a 70 év feletti dunaújvárosiaknak a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban.  Cserébe kérik: maradjanak otthon!

Új géppel kátyúznak a város útjain

Új géppel kátyúznak a város útjain

2020. április 01. (szerda)

A járványhelyzet különleges intézkedéseket követel, az élet azonban nem állt meg: a kátyúzás új módjáról – és új gépéről – tudósított a város hivatalos honlapja. 

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

2020. március 31. (kedd)

Új információs oldalt indított a Magyar Vöröskereszt, és a járványveszély időszakában is várja a véradókat  a dunaújvárosi területi szervezet. Összeállításunk az aktuális donortoborzó mellett a legfontosabb tudnivalókra fókuszál.

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

2020. március 30. (hétfő)

Naponta fertőtlenítik a város köztereinek forgalmasabb pontjait a DVG munkatársai, adta hírül a város hivatalos weboldala. A hír mellé egy figyelmeztetés társul!