Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli közgyűlés: 41 napirendet tárgyaltak

doszerk - 2020. március 26. 16:35

Közbeszerzés, a köztemető üzemeltetése, és hulladékkezelési kérdések – és persze a veszélyhelyzettel kapcsolatos kérdések is terítékre kerültek a rendkívüli közgyűlésen a Városháza C szárnyában ma délelőtt.

A járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet sok kérdést felvetett, köztük azt is, hogy miről dönthet a polgármester a közgyűlés nélkül. Dunaújvárosban az a döntés született, hogy – ahogyan eddig is - a veszélyhelyzettel kapcsolatos döntéseket a polgármester hozza meg. A város azonban nem állhat meg, a többi témában azonban a közgyűlésnek kellett döntenie. Pintér Tamás az ülésen kiemelte: „határozottan azon az állásponton vagyok, hogy a közgyűlést veszélyhelyzetben sem szabad megkerülni”.
A közgyűlést az óvintézkedések miatt ezúttal a Városháza házasságkötő termében tartották, a képviselők is tartották egymástól a 2 méteres távolságot.
Egy napirend levételével végül 41 pontot tárgyaltak a délelőtt 11 órakor kezdődött tanácskozáson. A rendkívüli ülést egyébként az indokolta, hogy több halaszthatatlan, a város működése szempontjából fontos kérdésben is döntenie kellett az önkormányzatnak. A fontos témák között szerepelt az önkormányzat idei közbeszerzési terve, de a köztemető üzemeltetése, valamint a közigazgatási területen végzett közfeladatok ellátásával kapcsolatos javaslat is megtalálható volt a napirendek között. 
Emellett tárgyalták a közterületi hulladékgyűjtő edények és kosarak ürítésére vonatkozó vállalkozási keretszerződés részleteit. 
Megállapodás született térfigyelő rendszer működtetésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A Nemzeti Szabadidős-Egészség Programban nyert futókör kialakításához saját forrásból biztosított önerő kiegészítésére van szükség, így erről is döntöttek a képviselők. Az Anyák a Hordozásért Alapítvány számára külön helyiséget biztosít az  önkormányzat a Dózsa György úton. Továbbá szavazásra bocsátották a Ruhagyári út kommunális szennyvízének és a város közcsatorna-hálózatának összekötésére készített tervezési szerződést. Az élményfürdő kültéri medencéjének téliesítése miatt többletköltségek merültek fel – ennek finanszírozásról is határoztak a képviselők. Szó esett a Dózsa Mozicentrummal kapcsolatos fontosabb kérdésekről is. 

Nemes Orsolya

(Archív kép: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Közélet

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ. 

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

2021. jún. 08.

Az országos merítésből kimaradt, az önkormányzat saját forrásból végezteti a vegyi irtást. Sötétedés után, mert minden rovarra veszélyes – a méhészeket külön is értesítik, árulta el kérdésemre Mezei Zsolt alpolgármester.

DSTV: újra látogathatók a betegek

DSTV: újra látogathatók a betegek

2021. jún. 08.

A korlátozások enyhítésével komoly korlátozásokhoz kötve, de újra látogathatóak a kórházi betegek, derül ki a DSTV összegzéséből. Az aktuális szabályokról dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon kórház intézményvezetője számolt be. Hangkép.