Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök) 8:03 - spigott

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.

Az olimpia 2021-re halasztása speciális helyzetbe hozta azokat a versenyzőket, akik eddig minden erejükkel azon voltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a tokiói ötkarikás játékokra. Köztük van a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza, Kovács Zsófia is, aki a közelmúltban már kénytelen volt leállni az edzésekkel, így gyakorlatilag félbeszakadt felkészülése. A még mindig csak tizenkilenc éves tornász második olimpiájára készült, ám mint azt edzője, Trenka János elmondta, jelenleg nem tudják megjósolni azt, hogy mikor kezdhetik el újra a közös munkát.

"Úgy gondolom, hogy ez volt a minimum, amit meg kellett most tennie a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Egészségügyi szempontból óriási rizikót jelentett volna az olimpia idei megrendezése, ráadásul akár a különböző kvalifikációs tornákat, akár magát az olimpiát nézzük, úgy nem lehet versenyt szervezni, ha a sportolók nem állnak rá készen. Ide nem nyaralni megy az ember, itt mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtania, ám ez megfelelő felkészülés nélkül természetesen lehetetlen, szóval úgy vélem, hogy jó döntés született az ötkarikás játékok elhalasztásával.

Képek: DO-archív

Ami minket illet, gyakorlatilag teljesen leálltunk, s várjuk azt, hogy mikor lesz lehetőségünk újra edzeni. Állóképességi gyakorlatokra, speciális jellegű erősítésre van lehetőség, de a szerekhez értelemszerűen nem férünk hozzá, így érdemi munkát nem tudunk végezni. A bizonytalanság sem segíti a helyzetet, egyáltalán nem tudjuk jelenleg, hogy mire készüljünk, kicsit fejben is leálltunk, s abban bízhatunk csak, hogy hamarosan újra munkába állhatunk a szereknél is. Ez persze nemcsak minket érint, hanem minden sportolót, edzőt, de várjuk az új információkat és reménykedünk abban, hogy minél előbb megkezdhetjük a tényleges felkészülést azokra a versenyekre, amelyeket a járványveszély elmúltával megrendeznek majd" – árulta el érdeklődésünkre a Dunaferr SE tornászainak edzője.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.