Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök) 8:03 - spigott

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.

Az olimpia 2021-re halasztása speciális helyzetbe hozta azokat a versenyzőket, akik eddig minden erejükkel azon voltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a tokiói ötkarikás játékokra. Köztük van a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza, Kovács Zsófia is, aki a közelmúltban már kénytelen volt leállni az edzésekkel, így gyakorlatilag félbeszakadt felkészülése. A még mindig csak tizenkilenc éves tornász második olimpiájára készült, ám mint azt edzője, Trenka János elmondta, jelenleg nem tudják megjósolni azt, hogy mikor kezdhetik el újra a közös munkát.

"Úgy gondolom, hogy ez volt a minimum, amit meg kellett most tennie a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Egészségügyi szempontból óriási rizikót jelentett volna az olimpia idei megrendezése, ráadásul akár a különböző kvalifikációs tornákat, akár magát az olimpiát nézzük, úgy nem lehet versenyt szervezni, ha a sportolók nem állnak rá készen. Ide nem nyaralni megy az ember, itt mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtania, ám ez megfelelő felkészülés nélkül természetesen lehetetlen, szóval úgy vélem, hogy jó döntés született az ötkarikás játékok elhalasztásával.

Képek: DO-archív

Ami minket illet, gyakorlatilag teljesen leálltunk, s várjuk azt, hogy mikor lesz lehetőségünk újra edzeni. Állóképességi gyakorlatokra, speciális jellegű erősítésre van lehetőség, de a szerekhez értelemszerűen nem férünk hozzá, így érdemi munkát nem tudunk végezni. A bizonytalanság sem segíti a helyzetet, egyáltalán nem tudjuk jelenleg, hogy mire készüljünk, kicsit fejben is leálltunk, s abban bízhatunk csak, hogy hamarosan újra munkába állhatunk a szereknél is. Ez persze nemcsak minket érint, hanem minden sportolót, edzőt, de várjuk az új információkat és reménykedünk abban, hogy minél előbb megkezdhetjük a tényleges felkészülést azokra a versenyekre, amelyeket a járványveszély elmúltával megrendeznek majd" – árulta el érdeklődésünkre a Dunaferr SE tornászainak edzője.

A rovat további hírei: Sport

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

2020. május 25. (hétfő)

Dr. Kiss Marianna, az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) vezetője kijelentette, hogy Magyarországon a sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat.

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

2020. május 25. (hétfő)

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről.

Dave Leger marad az Acélbikáknál

Dave Leger marad az Acélbikáknál

2020. május 25. (hétfő)

A 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit az Erste Ligában.

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.