Vereség a rangadón!

spigott - 2020. március 11. 20:15

Elszenvedte első vereségét az idei bajnokságban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely óriási csatában kapott ki egy góllal a címvédő UVSE gárdájától a fővárosban.

Csúcsrangadót rendeztek ma este a női vízilabda bajnokságban, ugyanis az idei szezonban még hibátlanul álló DUE-Maarsk Graphics együttese a címvédő, s jelenleg is listavezető UVSE otthonába látogatott. Mihók Attila gárdája bizakodva várta az összecsapást, hiszen a Magyar Kupa fináléjában már sikerült egyszer legyőzni a fővárosiakat, ám azzal is tisztában volt mindenki, hogy rettentően nehéz harminckét perc elé néztek vízilabdázóink.

Ez már az első percekben is bebizonyosodott, hiszen ahhoz, hogy ne szerezze meg első támadásából a vezetést az UVSE, kellett Laura Aarts bravúrja, aki rögtön a meccs elején kivédte Keszthelyi ötméteresét. Az első gólra a harmadik percig kellett várni, mikor Garda Krisztina talált be akcióból a hazai kapuba, s bár Faragó egyenlített, majd a mieink is kihagytak egy büntetőt, akcióból Szellák nem hibázott, így újra magukhoz ragadták az előnyt az egyetemisták. A minimális fórnak a negyed hajrájáig örülhettünk, ám Parkes fél perccel a játékrész vége előtt újból egalizált, majd a második negyed elején Baksa is bevette a dunaújvárosi kaput, így 11. percben már a címvédő vezetett.

Szerencsére nem sokáig, mert Horváth Brigitta gyorsan egyenlített, majd egy perc múlva Vályi Vanda gólra váltott egy ötméterest, de hiába sikerült fordítani, megvillant Keszthelyi is, így újra kezdődhetett minden elölről (4-4). A negyed utolsó perceiben előbb a mieink, majd a házigazdák kaptak egy-egy ötméterest, s bár Vályi ezúttal sem hibázott, a túloldalon Faragó is biztos kézzel váltotta gólra a lehetőséget, így a nagyszünethez érve sem lehetett megjósolni, hogy ki örülhet majd a meccs végén (5-5).

Képek: DO-archív

A fordulást követően nagyon összeszedte védekezését a Mihók-gárda, mely Horváth és Mahieu találataival két góllal meglépett ellenfelétől, ám az UVSE természetesen nem akart leszakadni, s Rybanska, valamint Keszthelyi révén jött vissza kétszer is egyre, ám a záró felvonás előtt így is a mieink álltak közelebb a remélt győzelemhez (7-8). Az utolsó nyolc perc óriási izgalmakat hozott, mert a házigazdák kétszer is egyenlíteni tudtak, ám Szellák Csenge második gólja után ismét a mieink vezettek, s ekkor már csak kettő perc volt hátra a találkozóból (9-10). A véghajrát azonban sajnos a vendéglátók bírták jobban, mert azok után, hogy Kisteleki egyenlített, előbb kivédekeztek egy hátrányt, majd Antal Dóra révén gólra váltották saját fórjukat, s mivel az utolsó dunaújvárosi támadásnál Mahieu-t látták szabálytalannak a játékvezetők, így végül az UVSE örülhetett a 11-10-es győzelemnek.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, ám sok idő nincs a búslakodásra, mert holnap este fél nyolctól már a Tatabánya látogat a Fabó Éva Sportuszodába. Ugyan a találkozót a koronavírus-veszély miatt zárt kapuk mögött rendezik majd meg, a győzelem magabiztos megszerzése elvárható lesz vízilabdázóinktól a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

UVSE – DUE-Maarsk Graphics 11-10 (2-2, 3-3, 2-3, 4-2)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki, Horváth 2, Mahieu, Garda 2, Ziegler, Vályi 2. Csere: Sajben, Gurisatti 1, Szabó 1, Huszti, Szellák 2. Vezetőedzőnk: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.