10+1 TIPP, HOGY AZ IDEI HÚSVÉT IS BOLDOGAN TELJEN!

2020. április 1. (szerda) 17:00 - doszerk

Anélkül, hogy lelki számvetésbe kezdenénk, le kell szegezni, hogy az áprilist és a húsvéti időszakot csak úgy tudjuk átvészelni, ha pozitívan gondolkodunk.
 

 

Ha örülünk annak, hogy a szűk családi kör együtt lehet, hogy a nagyiék elérhetők az interneten keresztül, és egy-két finomsággal teli csomagot akár még a barátok küszöbére is lerakhatunk. Ezeken kívül pedig tavaszba öltöztethetjük a lakást, kivirágoztathatjuk az erkélyt vagy az udvart, és végre lehet okunk arra is, hogy a sonkát ne mi főzzük, hanem megrendeljük egy szakembertől.

Az április az egyik kedvenc hónapunk: még ha az idő nem is mindig kegyes hozzánk, van benne valami előremutató nyugalom. Még ebben a feje tetejére állt időszakban is szeretjük, mert megújulást, újjászületést hoz – és nem feltétlenül vallási szempontból, de azért az sem hanyagolható el. Sőt, sok család életéhez szorosan hozzátartoznak a húsvétvasárnapi istentiszteletek, ezért ezekről is szót kell ejteni.

Hogy idén se maradjon ki ez a fontos mozzanat, azt tanácsoljuk, hogy a családtagok öltözzenek fel szépen, mintha templomba készülnének, és vagy a televízió élő adásait nézve, vagy pedig a rádiók közvetítéseit hallgatva vegyenek részt a szentmiséken. A Magyar Kurír weboldalán egytől-egyig megtaláljuk a teljes online szentmise-közvetítések listáját és a rádiós adások időpontját, illetve linkjét.

Egy másik tipp, hogy még a bezártság, a szüleinktől-, családtól-, barátainktól- való távolság, vagy akár az egyedüllét ellenére is állítsuk össze a húsvéti vacsorát. Készítsük el a kedvenc ételeinket: legyen főtt- vagy kaszinótojás az asztalon, retek és újhagyma, főtt sonka vagy csülök, esetleg valami minőségi szeletelt sonka, friss vagy ecetes torma, és egy finom bort se felejtsünk el kinyitni.
Ropogós kenyeret akár magunknak is süthetünk, hiszen az interneten megannyi élő közvetítés, vagy visszanézhető, kovásznevelgető és kenyérsütő videós kurzus található az elmúlt hetekre visszamenőleg
A húsvéti vacsorához tartozik még a következő ötletünk is. Mi még nem próbáltuk, viszont sokat hallottunk már az ingyenesen használható Zoom konferenciahívásairól, de maradhatunk a Skype-nál vagy a Viber-nél is; a lényeg, hogy terítsük meg szépen az asztalt, tálaljuk ki az ételeket, és hagyjunk egy helyet a laptopnak. Végül pedig egy előre egyeztetett időpontban kapcsoljuk össze a család távoli tagjait online. Így mindenki egy időben eszik és beszélget, egy kis technikai közvetítéssel.

Technológiával kapcsolatos tippként jutott még eszünkbe, hogy nemcsak a vacsorát, de a húsvét hétfői pirostojás keresgélést is össze lehet hozni távkapcsolattal. Igaz, hogy a locsolás kimarad, de ezt nem mindenki bánja, igaz?

Szóval, a dolgot valahogy úgy kell elképzelni, mint egy memóriajátékot, vagy egy kincskeresést online változatban. Ezt is összehozhatjuk videóhíváson keresztül, de e-mailben fotókkal is megoldható. A gyerekeknek rajzolhatunk és beszkennelhetünk tojáskereső útvesztőket, vagy fotókat, amiken színes tojásokat rejtettünk el. Hogy mennyi tojást találtak meg a képen, és milyen útvonalon sikerült eljutniuk a jutalmakig, azt pedig visszaküldhetik nekünk válaszlevélben és befotózva.

A HÁTSÓKERT NEM TILTOTT ZÓNA
Bár most jobb, ha még egy darabig nem megyünk egymás közelébe (szűk családi körön kívül), a belső udvar azért még használható egy kis húsvéti mókához. Ahelyett például, hogy hétfőn reggel simán kiraknánk az asztalra a nyuszifészket, mozgassuk meg a gyerekeket egy kis kincskereséssel. Ha nincs kert vagy udvar, akkor a lakás különböző pontjain is eldughatjuk a csokikat és az apró ajándékokat.

Húsvét elmúltával, ami idén április 12-re és 13-ra esik, még ki kell bírnunk majdnem három teljes hetet a hónapból és azt valószínűleg a négy fal között. Ezért mi már készítettünk egy napirendet arra nézve, hogy mit fogunk végre elintézni, hiszen a napi munka után nem kell mennünk sehova.

(Forrás: Travelo)

A rovat további hírei: Mozaik

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig. 

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

2020. május 22. (péntek)

Az üzemanyagárak emelkedés a hét második felében sem áll meg itthon.

A minőségelvű örömszakács

A minőségelvű örömszakács

2020. május 21. (csütörtök)

A járványhelyzet miatt (is) nagyot futott a Terítéken Dunaújváros és környéke közössége a facebook felületén, és a receptek közül kiragyogtak az elmúlt hetekben Grónás Henrik remekművei. Így hát két melegszendó között lassú tűzön, éppen csak pöcörögtetve beszélgettünk egy kiadósat.