Csak előre: Péntek Esti Örömzene és Hálataps – csatlakozzon mindenki!

2020. április 2. (csütörtök) 20:28 - Öcaline

Az ötletet a Városvédők Újtelepért Egyesület adta, a Római városrész már beszállt, rajta, mindenki: péntek este nyolctól a hálataps előtt hadd szóljon a Most élsz című dal a Maradjotthon Fesztiválról, Rúzsa Magditól!

Amint arról más beszámoltunk, a DO műhelye is  csatlakozott a Városvédők Újtelepért Egyesület közösségi akciójához: április 3-án, pénteken este startol a Péntek Esti Örömzene és Hálatps akciója! A képlet egyszerű: az újtelepi csapat immár heti rendszerességgel zajló közösségi kezdeményezését kívánjuk városi szintre bővíteni – máris írom a tudnivalókat!

A tervezett össz-városi kezdeményezés célja, hogy a városlakók együtt mondjanak köszönetet mindazokért, akik extrém energiát mozgósítanak annak érdekében, hogy az életünk viselhető legyen. Ha te is így gondolod, s úgy érzed, hogy kifejeznéd a szereteted, gyere este ki április 3-ám, pénteken este pontban 20 órakor az erkélyedre, állj az ablakodba és csatlakozz! Kapcsold be a zenét, és amikor legurult Rúzsa Magdi dala, tapsolj! Hadd hallják az ápolók, az orvosok, a mentősök, a szociális ágazatban segítők, a rend őrei és a védelmező katonák,  a polgárőrök, a megfáradt bolti eladók, és mindenki, aki segít a bajban! Hallják a tanárok, a tanítók, az informatikusok, a kamionosok, a postások, és érjen el mindenki szívébe, hogy érte is tapsolunk. Tapsoljunk együtt a gyerekekért, akiknek új kihívásoknak kell megfelelni, és szóljon a taps az otthon maradó időseknek is, hogy türelemmel viseljék a bezártságot.
Az már biztos, hogy az újtelepeiek kezdeményezéséhez csatlakozott a Római városrész közösségi csapata is – de a program persze nyitott, mindenkit szeretettel várnak/látnak. 

Aki tudja, játssza le –  gépen, telón, kütyün, bárhogy – pénteken este pontban 20 órától Rúzsa Magdi dalát. A dalt fényjelekkel – gyertya, zseblámpa, telefon fénye, bármi ami világít – köríthetjük. Amikor a zene véget ért, jöhet az egész várost megzengető hálataps! Aki csak teheti, küldje tovább ezt a felhívást a lehető legtöbb barátjának, ismerősének, hadd értesüljön róla a lehető legtöbb városlakó, hadd szóljon minél hangosabban a dal: "most élsz!"

A végén mutatom a dalt  – hadd szóljon pénteken este!

(Fotó: Rúzsa Magdi - facebook)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig.