Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

DUE: segítsd egy vokssal Leonardo Delavegát!

2020. április 22. (szerda) 10:41 - Öcaline

12 rövidfilmmel szerepel a Ceglédi Filmfesztivál versenyprogramjában a Dunaújvárosi Egyetem – az egyik mű közönségdíjra is esélyes, de ehhez böngészőink voksai is kellenek.  Várják!

A győzelemért harcol a Ceglédi Filmfesztivál közönségszavazásán a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) egyik pályaműve: a Leonardo Delavega művésznéven pályázó hallgató Captain Amerika – Soldier War című filmje jelenleg is az élbolyban csatázik (per pillanat második), de nagyon szeretné elhódítani a közönségdíjat a a megméretésen. Minderről Szpisák Tamás, a DUE tanára számolt be a DO-nak, hozzátéve, hogy az intézmény televíziós műsorkészítő szakos, végzős hallgatói így is rekordszámú pályaművel, összesen 12 filmmel vesznek részt az erőpróbán.
A szavazóknak nem kell mást tenniük, mint ellátogatni a fesztivál facebook felületén közzétett pályamű címére, ahol a videót lájkolva kap egy-egy szavazatot a dunaújvárosi Marvel-inspiráció. Mutatom a közvetlen elérhetőséget máris!

Captain Amerika – Soldier War (katt) >>

Figyelem, fontos: szavazni április 25-ig, azaz szombatig lehet, és kizárólag a fenti címen elérhető videó lájkolásával. Természetesen nagyon drukkolunk a dunaújvárosi harcosok befutásának, így nemcsak szavazásra, hanem összeállításunk továbbküldésére/megosztására is biztatunk mindenkit!

Bónusz ajándék:  a Captain Amerika – Soldier War elérhető a nagy videómegosztón (de itt persze nem lehet szavazni!!!), mutatom máris!

 

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.