Elmarad az egyetemi vb

spigott - 2020. április 14. 8:35

A szövetség vezetése az év második felében kezdi meg az egyeztetéseket az egyetemi amerikai futball világbajnokság esetleges megrendezéséről.

Képek forrása: FISU

Mint arról 2017 decemberében beszámoltunk, komoly sportdiplomáciai sikert ért el hazánk azzal, hogy a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Magyarországnak, azonban belül is Székesfehérvárnak ítélte az egyetemi amerikai futball világbajnokság küzdelmeinek megrendezését. Abban, hogy a magyar pályázatot elfogadják, igen komoly szerepet töltöttek be a magyar szövetség képviselői, s mint azt Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának elnöke, valamint a honi szövetség akkori főtitkára érdeklődésünkre elárulta, az egyetemi vb óriási lehetőséget jelentett volna számukra a sportág további népszerűsítésében.

Erre azonban most egy ideig még várnia kell az amerikai futball hazai szerelmeseinek, ugyanis a koronavírus-járvány miatt a FISU minden egyes eseményét, így a székesfehérvári egyetemi amerikai futball világbajnokságot is törölte. Mint arról a szövetség honlapja beszámolt, a mieink természetesen ennek ellenére sem tette le arról, hogy hazánkba hozzák az eseményt, ezért a MAFSZ elnöksége az év második felében egyeztetést kezdeményez székesfehérvári partnereivel és a FISU-val is, hogy a jövőben lehetséges lesz-e hazánkba hozni a világbajnokságot.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.