Időjárás: hűvös start, szép tavaszi folytatás

Öcaline - 2020. április 20. 10:01

Napos hetünk lesz, a hűvösebb kezdetek után egyre erősödő nappali felmelegedéssel, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss prognózisából. A vége már-már nyárias mutatókat ígér!

"Hűvös, de napos idővel kezdődik a hét" – ezzel kezdte szokásos prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. A tegnapi borongás már a múlté, ahogy az utcára lépve (illetve dehogy lépve, csak az ablakon kipillantva)  láthatjuk, jellemzően napos időnk van – ma délnyugaton is csökken a felhőzet, és végi fátyolfelhős, derült idő várható. Csapadék nem lesz, de az északkeleti szél többfelé megerősödik – reggel 3-5, délután 14-15 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás valószínű.
A folytatás hasonló mutatókat ígér: a friss modellek szerint kedden újra többórás napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Eső nem fordul elő, de az északkeleti szél továbbra is többfelé élénk – az Alföldön néhol erős lesz. Marad még a viszonylag hűvös idő: a csípős reggeli mutatók után nap közben is csak 12-17 fok közötti értékeket mérhetünk. 
Némi változást ígér a hét közepe: szerdán és csütörtökön többnyire ragyogóan napos, kellemes tavaszi időre van kilátás. A légmozgás fokozatosan mérséklődik, és ennek nyomán napról-napra melegszik a levegő – csütörtökön már 20 fok körüli értékek is lehetnek.
Ez a tendencia folytatódik a hét utolsó napjaiban is – a középtávú előrejelzések specialistája szerint péntektől még tovább erősödik a nappali felmelegedés, szombaton már 22-24 fok is lehet. Marad a napos, gomolyfelhős, de száraz időjárás – igaz, vasárnap már egy csapadékzóna is beköszönhet térségünkbe!

Ezzel együtt szép hetünk lesz – nem akarom senki szívét fájdítani, de tény, ami való: igazi tavasz!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kovács Attila felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!