Maradnak rács mögött!

doszerk - 2020. április 17. 14:19

Meghosszabbították annak a két férfinak a letartóztatását, akiket több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsít a megyei főügyészség.

Kép forrása: FMRFK Kommunikációs Szolgálat

A Fejér Megyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, akik 2019. december 17-én, hajnalban két dunaújvárosi sértettet lakásukban sodrófával, kalapáccsal és vascsővel bántalmaztak, amelynek következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban. A bejárati ajtót berúgva az ingatlanba behatoltak, ott összeszólalkoztak a két sértettel. Azzal fenyegetőztek, hogy egy későbbi időpontban, felfegyverkezve visszatérnek, és megölik az egyik sértettet. A terheltek később visszatértek a lakáshoz, az ajtót ismét berúgták, és a sértettek megölésével fenyegetőzve, őket sodrófával, vascsővel, valamint kalapáccsal bántalmazták. A cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a terheltek elmenekültek a helyszínről. A bántalmazás következtében mindkét sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottak hasonló bűncselekmények miatt többször voltak büntetve, amelyre figyelemmel a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A megvalósított cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy a bizonyítási eljárást a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terheltek letartóztatásának meghosszabbítását. A döntés nem végleges, derült ki a Fejér Megyei Főügyészség közleményéből.

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

2021. jún. 12.

Három személygépkocsi ütközött Adony térségében délelőtt, a forgalmat a sztrádára terelték.

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

2021. jún. 12.

Több körözés volt érvényben a városunkban elcsípett 31 éves férfi ellen. Őrizetbe vették, értesült a DO.

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

2021. jún. 11.

Két embernek okoztak életveszélyes sérülést a támadók még 2019 decemberében – a Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, értesült a DO. Bestiális bűntett a hajtás után.

Eltűnése miatt keresik Elemért

Eltűnése miatt keresik Elemért

2021. jún. 10.

A dunaújvárosi rendőrök fordultak a nyilvánossághoz, a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú megtalálása érdekében. Még egy megosztás is segíthet!

Bolti szarkát fogtak

Bolti szarkát fogtak

2021. jún. 10.

A Kenyérgyári úton található áruházból próbált kozmetikai terméket ellopni egy hatvan éves helyi férfi szerdán délután.

Újabb embercsempész bukott – letartóztatás az indítvány

Újabb embercsempész bukott – letartóztatás az indítvány

2021. jún. 09.

Minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, aki három külföldi állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez kedden, értesült a DO. 

Eltűnt, nagyon keresik Dorinát

Eltűnt, nagyon keresik Dorinát

2021. jún. 08.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 13 éves lány eltűnése miatt. Már egy megosztás is segíthet!