Dunaújváros Hetilap

Micimackós maszkot is varrtak a Dunaújvárosi Óvoda munkatársai

Öcaline - 2020. április 21. 17:44

Mintegy 600 textilmaszkkal lepték meg a szociális ágazat intézményeit a Dunaújvárosi Óvoda munkatársai – az átadási ünnepség ma délelőtt volt a Városházán. Maszkban.

Bensőséges ünnepség helyszíne volt a Városháza tanácsterme ma délelőtt, ráadásul egyfajta meglepetéssel is szolgált a szociális ágazat intézményi képviselői számára. Mint Mezei Zsolt általános alpolgármester köszöntőjében elmondta, a városvezetést is meglepte a Dunaújvárosi Óvoda nemes felajánlása. A jelenleg home office munkarendben dolgozó óvónők, óvodai dolgozók  otthon, szabadidejükben varrtak maszkokat az elmúlt napokban, és az elkészült védőfelszerelés egy részét, mintegy 600 textilmaszkot a szociális ágazat intézményeiben dolgozók számára ajánlották fel. A maszkvarrás terén is jeleskedő óvónők – mint a képről is kitetszik, még micimackós munka is született! – ténykedését méltatva az alpolgármester kiemelte: a mostanihoz hasonló összefogás segíthet a vírus leküzdésében, valamint a veszélyhelyzet után az élet normalizálásában is. 

A maszkátadón Gyenes Józsefné intézményigazgató kiemelte: többrétegű, mosható, fertőtleníthető, többször felhasználható textilmaszkok készültek, amelyek egyfelől az óvodai dolgozók védelmét szolgálják az ügyeletet ellátó tagintézményekben, másrészt a szociális szféra négy bázisa, így az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai két idősek otthona, a Jószolgálati Otthon, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói részesülnek a maszkokból. Az intézményigazgató szintén köszönetet mondott munkatársainak, továbbá azt is elárulta: az óvodai dolgozók akciója folytatódik, így várhatóan további maszk-ellátmány átadására kerülhet sor a jövőben.

Szép gesztus, nemes összefogás – köszönet érte minden közreműködőnek!

(Fotó: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult és újra biztonságos a ravatalozó előtti burkolat

Megújult és újra biztonságos a ravatalozó előtti burkolat

2021. okt. 27.

Az önkormányzat október 28-i határidővel a DVG Zrt. munkatársait bízta meg azzal a feladattal, hogy a szakemberek újítsák fel a ravatalozó előtt található balesetveszélyessé vált térkőburkolatot. A munkálatok elkészültek, a terület készen áll a mindenszentekhez köthető megnövekedett terhelésre. 

Az évszakok ugyan változnak, de a munka folytatódik

Az évszakok ugyan változnak, de a munka folytatódik

2021. okt. 25.

Az ősz beköszöntével sem pihenhetnek a DVG munkatársai, hiszen amíg nyáron leginkább a kaszálási munkálatok voltak előtérben, addig ősszel ezeket más teendők váltják fel. A lehulló lombkorona összegyűjtése mellett továbbra sem maradhat el a virágültetés, és a faápolás sem. 

DVG Zrt.: szerdán két iroda is zárva tart

DVG Zrt.: szerdán két iroda is zárva tart

2021. okt. 25.

Technikai okok miatt két helyi ügyfélszolgálatát is zárva tartja a DVG Zrt. szerdán, ugyanakkor a Vasmű úti irodában változatlanul várják ügyfeleiket a cég munkatársai.

Készül a gyásznapokra a temető is

Készül a gyásznapokra a temető is

2021. okt. 25.

A gyásznapokhoz méltón várja a látogatókat a halottak napja időszakában a Dunaújvárosi Köztemető. Erről, és az ünnepi programról kérdeztük Tóth Lászlónét, a Borostyán-Tóth Temetkezési Kft. vezetőjét. (X)

DSTV: segítő kezdeményezés a munka frontján

DSTV: segítő kezdeményezés a munka frontján

2021. okt. 25.

A megváltozott munkaképességű embereknek szánt műhely a központi témája a DSTV összegzésének. A kiváló kezdeményezés ötletgazdái is megszólalnak a Barta Endre humán alpolgármesterrel történt egyeztetés kapcsán. Hangkép.
 

Hópárducukra emlékeztek a Leopárdok (galériával)

Hópárducukra emlékeztek a Leopárdok (galériával)

2021. okt. 24.

Táblaavatással, selmeci dalokkal és örökzöld történetekkel hódolt a legendás főigazgató, dr. Molnár László emléke előtt a Sztálinvárosi Leopárdok Asztaltársasága szombaton délután.

"Ez forradalom, apa – elmegyek, ott a helyem..." (galériával)

"Ez forradalom, apa – elmegyek, ott a helyem..." (galériával)

2021. okt. 23.

'56 örökségét is példázta a temetői kopjafánál rendezett ünnepség ma délelőtt: városunkban is méltó módon emlékeztek a forradalom és szabadságharc dicsőségéről és bukásáról.