Most nem a foci a lényeg!

spigott - 2020. április 16. 8:05

A felkészülés hajrájában jártak, ám most otthonról várják a bajnokság esetleges elkezdését a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának tagjai.

Ahogy tavaly, úgy idén is a sportág hazai másodosztályában, a Divízió I-ben kezdte volna meg a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely bizakodva, az előrébb lépésben, s a további folyamatos fejlődésben reménykedve várta az új szezon nyitányát. A koronavírus-járvány azonban az amerikai futballosok számításait is keresztülhúzta, fogalmazta meg érdeklődésünkre Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz csapatának elnöke, amikor arra kértük, árultja el, hogy őket miként érintette a vírushelyzet alakulása.

"Nagyjából végeztünk már a felkészüléssel, melyből csak az utolsó elemet hagytuk ki, mert lett volna még egy edzőtáborunk egy pesti csapattal az első bajnoki mérkőzés előtt, ám ezt már le kellett mondanunk a koronavírus-járvány miatt. Így végül egy egynapos saját táborral zártuk a felkészülésünket, mely után nagyjából készen voltunk már, vártuk a rajtot, de sajnos napról napra eszkalálódott a helyzet, majd a szövetség egyszer csak le is fújta a nyitó fordulót. Most az a legoptimistább verzió, hogy ősszel lehet talán egy rövidített bajnokság, s én is úgy vélem, hogy ez lehet a járható út, nem tartom reálisnak, hogy nyáron bajnoki mérkőzéseket játsszanak a csapatok"

Mint azt a dunaújvárosiak első embere elmondta, a jelenlegi helyzetben még szinten tartani sem tudják magukat, s ugyan reménykednek abban, hogy minél előbb pályára léphetnek, feleslegesen kockáztatni nem fognak.

Képek: DO-archív

"Ami minket illet, a jelenlegi helyzetben nyilván nekünk is le kellett állnunk a közös munkával, s bár van, aki otthon edzeget, igazán szervezett formában most ezzel nem tudunk foglalkozni. Az is teljesen egyértelmű, hogy az otthoni gyakorlás még a szinten tartáshoz sem elég, azt a formát, amit a szervezett felkészülés jelentett, pláne egy csapatsportágban, nem lehet így megtartani, s ha esetleg újra is indulna a közeljövőben a bajnokság, arra ugyanúgy fel kellene készülni, amihez megint igen komoly időre és munkára lenne szükség. Ahogy én látom, szerintem nem is nagyon mernének játszani a játékosok, mert hiába oldanák fel esetleg a korlátozásokat, játékos, szurkoló és játékvezető sem kockáztatná meg az esetleges megfertőződést, s egy esetleges sérülést, mégiscsak amatőr szintről beszélünk. Mást nem tudunk ebben a helyzetben tenni, mint várni, nagyon nincs olyan dolgunk, amit ebben a helyzetben el kellene végezni. Amatőr sportolók vagyunk, számunkra az amerikai futball hobbi, a sportág szeretete miatt játszunk, senki sem ebből él, se én, mint klubvezető, sem a játékosok. Éppen ezért nincs is rajtunk igazából nyomás, ilyen szempontból jobb, hogy amatőrök vagyunk, mert egy profi klubnál azért lényegesen nehezebb a helyzet. Persze nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, mert készültünk becsülettel, nagyon vártuk is a bajnokság rajtját, s nem azért dolgoztunk ősztől kezdve, hogy végül otthon üljünk, de azt is mindenki megérti, hogy itt elsősorban nem az a lényeg, hogy mi van a focival. Persze, ha lesz rá lehetőségünk, mi is fogjuk mozgatni a játékosokat, elkezdjük az edzéseket, jobb esetben akár edzőmeccseket is játszunk majd egy olyan csapattal, amely hozzánk hasonlóan ki van éhezve a játékra, mindezt persze csak akkor, amikor már lehet is, de nem ész nélkül és nem minden áron. Még az is lehet, hogy lesz egy szezon ősszel és egész jó is lesz, biztos ki lesz rá hegyezve mindenki, de most nehéz okosnak lenni, mert ha túl hamar mennek vissza az amatőrök, akkor abból csak baj lesz, azt meg senki sem szeretné."

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.