Nagyot ugrott az igazolt fertőzöttek száma Fejér megyében

2020. április 7. (kedd) 12:47 - doszerk

Budapest és Pest megye után már Fejérben van a legtöbb olyan beteg, aki igazoltan koronavírussal fertőzött. A trend riasztó: a szűk egy héttel ezelőtti adatsorhoz mérten 300 százalékos a növekedés!

A hétfői 24-ről egy nap alatt 39-re nőtt az igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma Fejér megyében, így Budapest és Pest megye után itt van a legtöbb olyan beteg, aki igazoltan koronavírussal fertőzött, figyelmeztet a város hivatalos honlapjának friss összegzése. Dunaújvárosban jelenleg 36 fő van hatósági házi karanténban. Ez megelőző intézkedés, minden külföldről hazatért polgárnak kötelező két hetet karanténban töltenie.

Fontos hangsúlyozni: ez az 39 csak az igazolt fertőzöttek száma, a betegség lappangási ideje ugyanis 2 hét is lehet. Kérik, hogy mindenki tartsa be a megelőző intézkedéseket! A tavaszi jó idő se lazítson az eddigi fegyelmen, csak az menjen az utcára, akinek feltétlenül fontos, figyelmeztet a város hivatalos lapja.

A friss adatsorokat tovább elemezve még riasztóbb képet kapunk a járvány transzfer alakulásáról. A száraz adatoknál beszédesebb ugyanis, ha az arányokat vizsgáljuk, méghozzá egy picit távlatosan – és a lista "éllovasaira" koncentrálva. Először április 1-jén, azaz múlt szerdán adott megyei bontású adatsort (és térképet) az operatív törzs, ekkor a fertőzöttek száma országosan 525 volt, a fővárosban 232, Pest megyében 98, Győr-Moson-Sopronban 26, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 25 főt tartottak nyilván. Fejér megye a 13 igazolt fertőzöttel akkor még szerencsére a középmezőnyben szerénykedett. 
Lássuk mindezek után a friss, mai térkép mutatóit – zárójelben rendre a százalékos emelkedést írom. Azért is érdemes figyelni a tendenciát, mert jól látható, hogy egy szűk hetes távlatban is meglehetősen riasztóak az arányok. Az országos adat 817 (55,1 százalékpontos növekedés), a fővárosi fertőzöttszám 345 főre módosult (48,7 százalékos emelkedés), Pest megyében az adat 153 (56,1 százalék). A főváros térségét nem számítva a megyei rangsor élére Fejér került, 39 fertőzöttel és – kapaszkodjon mindenki – 300 százalékpontos emelkedéssel. Érdemes figyelni a korábbi éllovasokat is: Győrben ez a mutató 38,46 százalékpont, Szabolcsban 36 százalék.

A tendencia elgondolkodtató, és persze érdemes megfogadni a figyelmeztetést: aki teheti, maradjon otthon, akinek menni muszáj, tartson távolságot!

(Forrás: dunaujvaros.hu; koronavirus.gov.hu, matek: DO)
 

A rovat további hírei: Belföld

Ismét nőttek az üzemanyagárak

Ismét nőttek az üzemanyagárak

2020. június 02. (kedd)

Két-két forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj literenkénti ára a hazai töltőállomásokon.

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

2020. május 31. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, 2 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – tegnap óta eggyel növekedett, 371 az esetszám. 

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

2020. május 30. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 7 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul fertőzött régiónak számít – ám tegnap óta nem nőtt, továbbra is 370 az esetszám. 

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

2020. május 29. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 8 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig a vörös zónában fertőzött régió – egy fővel emelkedett, 370 az esetszám. 

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

2020. május 28. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 4 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, ezúttal nem növekedett, 369 maradt esetszám.

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

2020. május 27. (szerda)

Romló üzleti helyzetről, súlyos recessziós várakozásokról tanúskodik az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet áprilisi vállalati konjunktúrafelvétele. Itt az összes fontos eredmény – a helyzetkép lesújtó, lényegében minden negatív csúcs megdőlt. 

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

2020. május 27. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Nőtt az áldozatok száma is, újabb 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – eggyel növekedett, 369 lett az esetszám.