Járvány: 525 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – 4 idős beteg hunyt el (FRISSÍTVE!)

2020. április 1. (szerda) 7:09 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma;  az elhunytak száma 20 főre emelkedett, négy idős, krónikus betegséggel küzdő, ember halt meg. Frissítés: megjelent a megyei mutatók vírustérképe - Fejérben 

Az operatív törzs friss tájékoztatójából kiderül: négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg hunyt el a járvány következtében – mind a négyen szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedtek. Az elhunytak számának növekedése mellett emelkedett a gyógyultak száma is – a hivatalos adatok szerint 40 főre.

Az adatsor mellett ezúttal is figyelmeztet a hivatalos oldal: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a koronavírus. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet, hiszen az azonosított fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy maradjanak otthon az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők – és mindenki, aki csak teheti. Szintén fontos, hogy mindenki tartsa be az ajánlásokat és a múlt szombat óta élő kijárási korlátozásokat.
Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét!

UPDATE 10.30 – vírustérkép, megyei adatokkal!

Az országos adatokat összegző reggeli cikkünk élesítése után publikálták az operatív törsz weboldalán a korábban ígért megyei adatokat. A mellékelt vírustérkép szerint a főváros és Pest megye mellett Győr-Moson Sopron, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számít a legfertőzöttebb területnek: Budapesten 232, Pest megyében 98, a Győr-Moson-Sopron megyében 26, míg Szabolcsban 25 igazolt fertőzöttről tudnak. Fejér megyében az alapadat 13 fertőzött – és mint  a korábbi híradásokból már kiderült, közülük legalább egy fő dunaújvárosi.
Fontos kiegészítéssel élt az operatív törzs oldalán megjelent adatsor kapcsán Dunaújváros önkormányzata: a város hivatalos honlapján publikált közlemény felidézi, hogy amint már arról korábban írtak, a fertőzöttekről a népegészségügyi szerveknek és a kormányzatnak vannak pontos adatai, amiket az önkormányzatokkal nem közölnek. 
Az önkormányzati dokumentum is hangsúlyozza: az 525-ös mutató csak az igazolt fertőzöttek száma, a betegség lappangási ideje ugyanis 2 hét is lehet.

Kérik, hogy mindenki tartsa be a megelőző intézkedéseket, korlátozásokat, higiénés előírásokat!
 

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

A rovat további hírei: Belföld

Ismét nőttek az üzemanyagárak

Ismét nőttek az üzemanyagárak

2020. június 02. (kedd)

Két-két forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj literenkénti ára a hazai töltőállomásokon.

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

2020. május 31. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, 2 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – tegnap óta eggyel növekedett, 371 az esetszám. 

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

2020. május 30. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 7 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul fertőzött régiónak számít – ám tegnap óta nem nőtt, továbbra is 370 az esetszám. 

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

2020. május 29. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 8 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig a vörös zónában fertőzött régió – egy fővel emelkedett, 370 az esetszám. 

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

2020. május 28. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 4 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, ezúttal nem növekedett, 369 maradt esetszám.

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

2020. május 27. (szerda)

Romló üzleti helyzetről, súlyos recessziós várakozásokról tanúskodik az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet áprilisi vállalati konjunktúrafelvétele. Itt az összes fontos eredmény – a helyzetkép lesújtó, lényegében minden negatív csúcs megdőlt. 

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

2020. május 27. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Nőtt az áldozatok száma is, újabb 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – eggyel növekedett, 369 lett az esetszám.