Dunaújváros Hetilap

Újból gyorsan érkezett a segítség!

spigott - 2020. április 24. 16:46

A vírustesztelésre szánt minták szállításához szükséges elektromos hűtőtáskákkal gazdagodott ma reggel az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomása.

Az új típusú koronavírus-járvány rettentő sok feladatot szab az egészségügyben dolgozókra, így a mentősökre is, akiknek naponta kell a szállítaniuk teszteléshez szükséges vérmintákat Székesfehérvárra. Ehhez viszont hűtőtáskákra van szükség, melyekből sajnos kifogyott a helyi mentőállomás, ám a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány ezúttal is gyorsan segített, s négy hűtőtáskával "ajándékozta meg az országos szervezet helyi egységét, derült ki a Dunaújvárosi Mentőállomáson megtartott sajtótájékoztatón, melyen Petrás Gábor koordinátor, Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke, valamint Reszegi Imre, a Fejér megyei mentőszolgálat vezetője is jelen volt.

"Most egy kicsit megtapasztalhattuk, milyen mentőnek lenni, hiszen most a mi segítségünket kérték, s teljesen mindegy, hogy milyen napszakban, ahogy az Országos Mentőszolgálat autói állandóan a segítségünkre sietnek, most nekünk volt dolgunk sőt, kötelességünk, hogy ezt a gyors segítséget megadjuk. Ezért négy darab olyan táskát tudtunk vásárolni, amelyekkel a biztonságunkat tudják még jobban fokozni, ami azt jelenti, hogy ezeket a mintaszállításokat biztonságos körülmények között meg lehet oldani. Természetes volt, hogy segítünk, de emellett köszönjük azt is, hogy az Országos Mentőszolgálat dunaújvárosi egysége gyakorlatilag a nap huszonnégy órájában segít és támogat minket, s ezekben a nehéz időkben is mennek és teszik a dolgukat. Éppen ezért is tudom csak azt ajánlani mindenkinek, hogy ha csak egy kicsivel is, de tud segíteni szomszédon, baráton, mellette lakón, ismerősön, akkor tegye meg" – fogalmazott Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke.

A megyei mentőszolgálat vezetője, Reszegi Imre is nagy örömmel fogadta a segítséget.

"A most kapott elektromos hűtőtáskák a COVID-19 járvány során levett minták szállításhoz szükségesek. Először, a mintavételi csövek a beteg lakására, majd a víruslaborba történő szállításhoz is elengedhetetlen eszközök, melyekre már a mai napon nagyon nagy szükségünk volt. Nem tudom elégszer megköszönni Pribil Sándornak és Petrás Gábornak azt a gyors és önzetlen segítséget, amit már nem először kapunk tőlük."

A rovat további hírei: Közélet

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.