Dunaújváros Hetilap

A virágos Dunaújvárosért – minden körzetben

2020. május 14. (csütörtök) 13:19 - Öcaline

Összesen 700 tő egynyári virágot osztottak  szét a "Rajta, Újváros!" frakció képviselői a körzetükben élőknek. A cél az, hogy a járványhelyzet ellenére is egyre tisztábbak és virágosabbak legyenek Dunaújváros utcái, adta hírül a város hivatalos oldala.

Az elmúlt időszakban a város minden pontján megjelentek a takarítógépek, és a parkfenntartási munkálatokat is elkezdték- ezek mind-mind hozzájárulnak a pozitív városkép kialakításához, ahogyan a virágosítás is. Az önkormányzati képviselők célja az, hogy minél több dunaújvárosi maga is csatlakozzon a város szebbé tételéhez, fogalmazott Raduka Zsuzsanna, az 5. választókerület önkormányzati képviselője:
– Nemcsak az a lényeg, hogy a városunk tiszta legyen, hanem szép és virágos is. Ezért most képviselőtársaimmal együtt 700 tő virágot osztottunk ki a körzeteinkben élőknek. Célunk az, hogy színesebbé tegyük városunkat. A kezdeményezést a jövőben is  szeretnénk folytatni, és ehhez szeretnénk egy kis kedvet csinálni!

Ezzel az akciónkkal komfortosabbá, szebbé tehető a város, tette hozzá Utassy Éva a 2. választókerület képviselője :
– Szeretnénk elérni, hogy Dunaújváros az egyik legszebb virágos város lehessen a közeljövőben. A lakóközösségeket pedig szeretnénk ösztönözni, hogy a lépcsőházak előtti kis kerteket gondozzák, minél többen csatlakozzanak ahhoz a közös munkához, ami a város csinosítását szolgálja.

Vegyenek részt a város gondozásában azzal, a saját lakókörnyezetüket tisztán tartják és virágosítják. Hiszen ha mindannyian csak egy kis munkát vállalunk, ha mindenki, minden lakóközösség csak a saját háza előtti területet széppé teszi, gondozza, akkor nagyon rövid idő alatt egészen más képet tud magáról mutatni Dunaújváros. Fogjunk ezért össze – mindannyian!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

„… élhető városba jobb buszközlekedést”

„… élhető városba jobb buszközlekedést”

2020. szeptember 30. (szerda)

A városi buszközlekedés átalakításáról tartott tájékoztatót Tóth Kálmán a keddi közgyűlést követően a Városházán; a feladatot önkormányzati színtéren koordináló képviselő a fejlesztések céljai mellett a téma kapcsán összeállított online kérdőív kitöltésére buzdította a városlakókat.

DSTV: a lomtalanításról – számokban

DSTV: a lomtalanításról – számokban

2020. szeptember 30. (szerda)

Összesen több mint négyszáz köbméternyi, mintegy huszonhét tonnának megfelelő hulladék gyűlt össze a Római városrészben tartott lomtalanításon hétvégén. Erről sajtótájékoztatón számolt be Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere. Az eseményen elhangzott: a kezdeményezés ezen a hétvégén is folytatódik, ezúttal a Béke városrészben. Hangkép.

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

2020. szeptember 29. (kedd)

Nagy többséggel választották újra a közelmúltban szervezett tisztújítás során, újabb ciklusra kapott bizalmat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöki teendőinek ellátására Králik Gyula. Az elmúlt időszak eredményei mellett a (közel)jövő terveiről is nyilatkozott. Interjú.

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

2020. szeptember 29. (kedd)

Rendkívüli közgyűlést tartott Dunaújváros Önkormányzata szeptember 29-én, kedden a Városháza "C" szárnyában. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaztak a döntéshozók, melyek többek között: az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintették.

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

2020. szeptember 29. (kedd)

Sikeresen debütált az új lomtalanítási szisztéma a Római városrészben a hét végén, a folytatásban komoly sorozatra készülnek: a lomtalanítás a Béke városrészben folytatódik, az elektronikai és fémhulladék gyűjtésére három napon öt városrészben, összesen hét helyszínen nyílik lehetőség.

Reform az autóbusz-közlekedésben

Reform az autóbusz-közlekedésben

2020. szeptember 28. (hétfő)

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Folytatódik a korábban megígért faültetés a Vasmű úton. Az eredetileg tavaszra tervezett ültetést a rendezetlen közműhelyzet miatt kellett őszre halasztani.