Augusztusban kell csúcsformában lenni

spigott - 2020. május 27. 14:04

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Mint arról már tegnap beszámoltunk, Szolnokon rendezték meg kedden a felnőtt kajak-kenusok első edzésversenyét, melyen a Dunaferr SE négy kenusa is részt vett. A dunaújvárosi versenyzők közül elsősorban Kiss Balázs teljesítményére voltunk kíváncsiak, ugyanis párjával, az újpesti Dóri Bencével ők voltak a tavalyi év legjobbjai az ezer méteres távon. A szolnoki megméretésen két futamot teljesítettek a párosok, s némi meglepetésre mindkettőt az Adolf Balázs, Fejes Dániel kettős nyerte, míg Kiss Balázsék legjobb eredménye a második futamban elért harmadik helyezés volt. Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának vezetőedzője szerint nem most kell még foglalkozni az eredményekkel, pont ott tartanak, ahol tartaniuk kell.

"A szolnoki verseny megerősített minket abban, hogy olyan fázisban vagyunk, amilyen munkát végeztünk. Gyakorlatilag ez az alapozó időszak egy újratervezés volt számunkra, ezt csináljuk, s ennek az időszaknak most tartunk a vége felé. Ezek az edzésversenyek a felnőttek részére abszolút megfelelőek, mert folyamatosan figyelemmel lehet követni azt, hogy hol tartanak. Mivel az alapozó munkának lassan a vége felé járunk, s utána jöhet az a rész, hogy igazából gyorsak is legyünk, én arra számítok, hogy a következő edzésversenyeken már jobb eredményeket érnek el a versenyzőink. Igaz ez Hajdu Jonatánra is, aki azok után, hogy edzőjével, Vajda Attilával elment a dunavarsányi edzőtáborba próbálgatni a páros hajókat, végül egyesben kezdett el készülni, így a két hét múlva sorra kerülő edzésversenyen is egyesben indul majd. Attila tájékoztatása szerint "Joni" jó állapotban van, s bár ő is az alapozó munka utolsó fázisainál tart, de már felkészültségben is halad arrafelé, hogy egyre jobb legyen a következő versenyeken, így neki sem az első, hanem a második és harmadik edzésverseny lesz a fontosabb. Az edzéstervek jól vannak beállítva, ezt ellenőrzik folyamatosan, szóval úgy érzem, hogy jól alakulnak a dolgaink." – árulta el a szakember.

Kiss Balázst valamelyest meglepte ellenfeleik remek formája, ám mint azt elárulta egy csekély változtatással tartják magukat az eredetileg meghatározott edzéstervhez.

Végh Zoltán felvételei

"Mi igazából szerencsés helyzetben voltunk, mert annyira nem állt meg az élet a járvány miatt, s ugyan a hétköznapi életre elég nagy hatással volt, itt a csónakházban ezt azért meg tudtuk oldani, így a felkészülésünk is folytatódott normális mederben tovább, komoly mértékben nem kellett változtatnunk rajta. Azzal, hogy a versenyeket eltörölték, az elején egy kicsit céltalannak tűnt a munkánk, mert nem lehetett tudni, hogy most igazából pontosan mire készüljünk, de aztán bejöttek a szövetség által szervezett tesztversenyek, melyek elsősorban edzésnek számítanak, de már kapunk egy visszajelzést arról, hogy ki milyen fázisában van a felkészülésének. Ami a párosunkat illeti, olyan nagyon nagy meglepetés nem ért, mert mi még nem vagyunk begyorsítva, elkezdtünk egy alapozó időszakot, amit végig is szeretnénk csinálni. Voltak azért olyan párosok, akik jobban ki tudták élezni magukat a szolnoki versenyre, de olyanok is, akik még inkább az alapozást végzik, szóval vegyes volt a kép. Éppen ezért olyan komoly következtetést nem lehet még levonni ebből, de azt el kell ismerni, hogy az Adolf-Fejes páros nagyon jól ment, s végül a különbség, amivel nyertek, az meglepett még annak ellenére is, hogy mi még csak alapozunk. A verseny után átbeszéltük azért a dolgokat, kicsit módosítunk a felkészülésen, de kitartunk amellett, hogy alapoznunk kell, s nem most, hanem augusztusban kell csúcsformában lenni.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.