Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap) 14:07 - doszerk

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Véget ért a Magyar Torna Szövetség első online tornaversenye, amelyen kilenc egyesület több tucat tornásza vett részt, a fővárosi és vidéki klubok edzői is örömmel nyilatkoztak a kezdeményezésről, derült ki a Magyar Torna Szövetség honlapján megjelent összegzésből. Melyből megtudtuk, hogy a klubok közül az FTC-Telekom gárdája volt a legeredményesebb, akik a legtöbb kategóriában elhozták az első helyet. Puskás Péter szakedző elégedett a sportolókkal: - Szerintem jól teljesítettek a fiúk magukhoz és az elvárásokhoz képest is. Jó volt a verseny, ezzel egy plusz dolog volt a kezünkben, amivel tudtuk a fiatalokat motiválni, ha már a tavaszi versenyszezon lenullázódott. Korábban is voltak már a klubon belül különböző kisebb megmérettetések, így a srácok presztízskérdést csináltak egymás között az online viadalból is.

A fővárosi klubok közül a KSI SE és a BHSE együttesei is jól szerepeltek. Rácz Attila, a KSI SE trénere, az utánpótlás válogatott vezetőedzőjeként az eredmények értékelésében is részt vett:
- Benne voltam a verseny szervezésében is, ezáltal több szegmensét is tudom értékelni a megmérettetésnek. Egyrészt ez egy nagyon jó kezdeményezés, sok gyereken láttam, hogy mennyire motiváltak lettek a versenynek köszönhetően. Továbbá a vidéki műhelyek is aktivizálták magukat. A KSI berkein belül pedig a háziverseny igencsak nívós volt, akadtak olyan gyakorlatok, amelyek a szabályrendszer miatt ugyan nem kerülhettek be, de egyébként remekül sikerültek. Úgy gondolom, mindkét szempontból kiváló versenyen vagyunk túl. Külön öröm volt a szülőket hallani a videóban, ahogy biztatják a gyerekeket, azt hiszem, ez nekik is nagy élmény volt.

Képek forrása: MATSZ

A győri szakember, a felnőtt válogatott jelenlegi vezetőedzője, Szűcs Róbert is elismerően beszélt a fiatalokról.
- Igazából minden korosztályban voltak érmesei a győrieknek, örülök a teljesítményüknek. Arra mindenképp jó volt ez a verseny, hogy motiváljuk a fiatalokat, ráadásul így kevésbé kopott meg a tudásuk és az erőnlétük. Egyébként itt Győrben már elkezdték az edzéseket a tornászok.

A vidéki műhelyek közül is további sok klub nevezett a versenyre, köztük volt a Dunaferr SE is, Varga Gyula edző így értékelt:
- Nagyon jól szerepeltek a fiatalok, mi főként a második korcsoportban voltunk érdekeltek. Összességében azt gondolom, jó verseny volt, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk mind a szülők, mind pedig a gyermekek részéről, hogy milyen jó dolog a szövetség részéről ez a verseny, amellyel igyekeznek fenntartani az érdeklődést a tornasport iránt.

A Dunaferr SE versenyzőinek eredményei

II. korcsoport
Emelés kézállásba – Chlebovits Bence 3. hely
Hegyes ülőtartás – Chlebovits Bence 2. hely
Kézállás - Zolta Benjamin 5. hely
Támaszmérleg – Chlebovits Bence 4. hely

IV. korcsoport
Emelés kézállásba – Szabó Emil 6. hely
Fekvőtámaszban karhajlítás nyújtás – Szabó Emil 7. hely
Hegyes ülőtartás – Szabó Emil 6. hely
Kézállás – Szabó Emil 9. hely

A rovat további hírei: Sport

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.

Távozók és érkezők!

Távozók és érkezők!

2020. július 10. (péntek)

Három játékos máshol folytatja pályafutását, ketten viszont érkeztek az NB III-as pontvadászat rajtjára készülő dunaújvárosi labdarúgókhoz.

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

2020. július 09. (csütörtök)

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni, írja az mti.hu 

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.