Dunaújváros Hetilap

Családok Átmeneti Otthona: összefogás a nehéz helyzetben

2020. május 19. (kedd) 15:45 - doszerk

Az intézmény járványhelyzet miatt megváltozott működéséről is tájékozódott Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, amikor látogatást tett a Családok Átmeneti Otthonánál a napokban. Az enyhítés fellélegzést hozhat az otthon lakóinak is.

A látogatás után a humán alpolgármester Kissné Fekete Évával, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetőjével, valamint Boross Balázs egységvezetővel tartott közös tájékoztatót az intézmény jelenlegi működéséről, és a közeljövő – reménybeli – változásairól. Mint az eseményen elhangzott, a koronavírus-járvány sokak életét megnehezítette, köztük az intézmények működését is. Az elmúlt időszak  közös értékelése mellett szó esett a jelenlegi szabályozásokról is. Mint Boross Balázs egységvezető elmondta, 37 fő szorult az elmúlt időszakban az intézmény kerítése mögé, az épületben is szigorú szabályokat kellett betartani:
– Lakóink csak nagyon szükséges esetben érintkezhettek egymással, és az udvarhasználatnak is nagyon szigorú szabályai voltak. Kezdetben ugyanis csak egy család hagyhatta el a lakórészét, hogy használja az udvart. Aztán szerencsére jöttek az enyhítések, először két család tartózkodhatott kint, de most már 5 fős gyermekcsoportok is játszhatnak. Ez már nagyban megkönnyíti az életünket – és igyekeztünk az érintettek mindennapjait elviselhetőbbé varázsolni azzal is, hogy a digitális oktatáshoz eszközöket, valmaint szükség esetén pedagógust is biztosítottunk – hiszen a szülőknek nem volt könnyű az új rendszerhez alkalmazkodni. 
A tájékoztatón Barta Endre hangsúlyozta: folyamatosan egyeztetnek az intézményvezetőkkel, hogy a nehéz helyzetben lévő családok kézzel fogható segítséget kaphassanak – akár a lakhatás, akár  a munkahelyek tekintetében. Az alpolgármester kiemelte, mindenképpen az érintett családok helyzetének könnyítését célozták a konzultációk:
– Heti rendszerességű kapcsolatban voltunk Boross Balázzsal és Fekete Évával, folyamatosan egyeztettünk arról, hogy az itt lakóknak hogyan nehezíti meg a vírus a helyzetét, hiszen különleges korlátozások voltak és vannak érvényben. Szeretném megköszönni a rendőrség munkáját is, hiszen – bár atrocitás nem történt – sokat jelentett, hogy eljöttek, elmagyarázták a szabályok betartásának fontosságát, segítettek megértetni az itt élőkkel a helyzetet. Nagyon köszönöm mindenkinek a türelmét, és fegyelmezettségét is.  

Barta Endre hozzátette: Pintér Tamás polgármester egy játékcsomaggal lepte meg az otthon gyermekeit – egy kis örömet okozva ezzel a nehéz időszakban.

(Fotó: Hankusz Kálmán)

A rovat további hírei: Közélet

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

2020. május 31. (vasárnap)

Hétfőtől nyári menetrend szerint járnak a helyi járatos buszok Dunaújvárosban.

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

2020. május 31. (vasárnap)

Gyermeknapi meglepetéssel készültünk, folytatódott a MOMETERA program, Balsai Móni ezúttal a csillagszemű juhász történetét eleveníti föl az Arany János iskola tagozatosainak illusztrációjával! Nézzétek, hallgassátok, sok boldogságot, szép napot!