Járvány: 3771 fő fertőzött – Fejér megyében nem nőtt az esetszám

2020. május 26. (kedd) 7:35 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az áldozatok száma is nőtt, 8 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, ezúttal nem növekedett, 368 maradt esetszám. 

Az operatív törzs friss összegzése szerint 499 főre emelkedett az elhunytak száma, míg gyógyultan eddig összesen 1836 fő távozott a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent a tegnapi 1554 főről. A kórházban ápolt betegek száma 436 lett ( a legutolsó, vasárnap kiadott adat 442 volt), közülük 27 főt ápolnak lélegeztetőgépen (vasárnap 28 volt ez a szám).  
Városi szintű adatokat változatlanul nem ad ki az operatív törzs, naponta frissül viszont a megyei bontású vírustérkép. A friss mutatók szerint Fejér megyében ismét megállt az esetszám növekedése. Jelenleg 368 fertőzöttet tartanak nyilván, térségünket ezzel együtt még mindig a fertőzött régiók között találjuk – Fejér a főváros és Pest megye után továbbra is harmadik. 
A növekedés ütemét vizsgáló műveleteknél szokás szerint az országos és a megyei főszámokat vettem alapul. A tegnapi 3756 főről mára 3771 főre emelkedett az országos főadat, az arány a tegnapi 0,4  százalékponthoz tendál 0,39 százalék. Megyénkben nem nőtt az esetszám.
Az operatív törzs új összegzése ismét nyomatékosítja: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. A bölcsődék és óvodák is fokozatosan nyitottak tegnap; az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.  Az intézményi szintű enyhítésekrő a DO-n is beszámoltunk –  íme:

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány (katt) >> 

A vezérelv nem módosult: csak együtt tehetünk a járvány ellen! 

(Forrás és illusztráció: koronavirus.gov.hu; matek: DO) https://koronavirus.gov.hu/  
 

A rovat további hírei: Belföld

Továbbra is sok napsütés várható

Továbbra is sok napsütés várható

2020. június 27. (szombat)

Vasárnap akár 34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

2020. június 26. (péntek)

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek.

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

2020. június 26. (péntek)

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak - közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2020. június 25. (csütörtök)

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levonult az árhullám a Dunán

Levonult az árhullám a Dunán

2020. június 25. (csütörtök)

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt, viszont a Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál, azóta csökken a vízszint - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Emelkedik az üzemanyag ára

Emelkedik az üzemanyag ára

2020. június 23. (kedd)

Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdától!

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

2020. június 18. (csütörtök)

Megszűnik a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, piacokon mától – a részletekről a város hivatalos weboldalán látott napvilágot összegzés.