Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek) 19:24 - Öcaline

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

Új kezdeményezésről tájékoztatta honlapunkat Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője: az intézmény a könyvtárak hivatalos nyitásának központi elrendeléséig, a fenntartó önkormányzat egyetértésével, a fokozatosság elvét figyelembe véve, a tömeges, egyszerre történő olvasói megjelenést és hosszas várakozást elkerülendő bevezeti az úgynevezett könyv(tár)terasz  könyvkölcsönző szolgáltatást, amely az országban már több helyen sikeresen és egészségügyi kockázatok nélkül működik. Bár a József Attila Könyvtár és a Béke Fiókkönyvtár olvasói terei a járványügyi korlátozások visszavonásáig továbbra sem látogathatók, de az újranyitásig a járványhelyzet javulásával új lehetőséget kínálnak olvasóiknak. 
A betűk barátainak június 2-án, kedden kezdődően munkanapokon 9 és 17 óra között a központi könyvtár előtt lehetőségük lesz a korábban kikölcsönzött dokumentumok leadására, valamint az előre igényelt, előzetesen leadott kérések alapján összeállított könyvcsomagok elvitelére is!
A könyvek, újságok, hangoskönyvek, DVD-k visszaadásához és újak igényléséhez az alábbi adatok szükségesek: név, születési dátum, olvasójegy vonalkódja (az olvasójegy hátoldalán található teljes számsor). Kérik, hogy az olvasók kölcsönzési kéréseiket előre jelezzék a 25/423-952 telefonszámon vagy az olvszolg@jakd.hu címen.
A telefonos kérések esetén az átvétel időpontját azonnal egyeztetik, az e-mailen érkező kérések esetén megírják az átvétel lehetséges időpontját!

Olvasni jó – mindenkit szeretettel várj és szívesen lát a könyvterasz!

(Képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

2020. június 23. (kedd)

Már az elején le kell szögezni, hogy nem minden kizárólag pénz kérdése. Bár azért ne legyünk naivak, természetesen kell a financiális háttér, de – és itt jön a DE – elsősorban olyan emberekre van szükség, akik hisznek abban, amit csinálnak. Nézzük a BakElit Online Fesztivál példáját!