Dunaújváros Hetilap

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek) 12:47 - Horváth-Nemes Orsolya

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Az egyik akut probléma a városrészben (is) a szelektív hulladékgyűjtés témája, de szóba került a közösségi tér kérdése is; mint elhangzott, mindenképpen szeretnének olyan környezetet kialakítani a lakóknak, ahol mindenki szabadon tud szórakozni anélkül, hogy zavarná a szomszédait. Pintér Tamás polgármester hangsúlyozta, fontos az ilyen közösségi terek kialakítása:
– Nagyon fontosnak tartom, hogy egy olyan közeg megteremtését segítsük, ahol a Római városrész lakói közösen tudnak szórakozni, jól tudják érezni magukat. Ugyanakkor a helyzet nem egyszerű: természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy úgy kell együtt élni, hogy a lakók semmiképpen ne  zavarják egymást, vagyis mindenki megkapja azt a nyugalmat, amire vágyik. 
A területet érintő problémákat is körüljárták, érintve a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdéseket is. Motyovszki Mátyás elmondta: 
– Az állandósuló szemétkupacok miatt, ami a szelektív hulladékgyűjtők körül vannak, már az is szóba került, hogy városrészenként kialakítunk egy-egy pont, ahova ezeket a szemeteket vinni lehet – mert azt egyszerűbben szem előtt lehetne tartani. Természetesen ez csak terv, még kidolgozásra vár, de mindenképpen megfontolásra érdemes, hiszen az nem állapot, hogy folyamatos a küzdelem a szelektív gyűjtőhelyek környékén az illegális lerakókkal!
A képviselő azt is elmondta, hogy az úthibákkal, a közlekedők életét megkeserítő süllyedésekkel kapcsolatban is szeretnének előrelépni – várhatóan már a jövő héten felmérik a szakemberekkel a a teendőket, majd belátható időn belül orvosolják a problémát kátyúfronton is.

(Fotó: Hankusz Kálmán)

A rovat további hírei: Közélet

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!