Már előre néznek!

2020. május 14. (csütörtök) 8:30 - spigott

Nem várhatóak komoly személyi változások a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatánál a 2020/2021-es szezonban.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége május 11-én úgy határozott, hogy végeredmény kihirdetése nélkül törli a 2019/2020-as bajnoki szezon küzdelmeit. A döntés nem érintette jól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatát, árulta el érdeklődésünkre Mihók Attila vezetőedző, akitől arra voltunk kíváncsiak, hogyan fogadták az elnökség határozatát.

"Mi a folytatás mellett szavaztunk, mindenképpen szerettük volna befejezni a szezont, lejátszani a hátralévő néhány mérkőzést. Ugye idén megnyertük a Magyar Kupát, azt gondolom, hogy a bajnokságban is esélyesek voltunk akár az aranyéremre is, ez nagyon ritkán jön össze egy olyan szerkezetű klubnak, mint a miénk. Emiatt természetesen nem örültünk annak a döntésnek, hogy a többség nem szeretett volna játszani, de el kell, hogy fogadjuk, nincs min morfondírozni, eltörölték az idei szezont, szóval készülünk a következőre."

Vízilabdázóink szakvezetője elmondta, bőven van most idejük felkészülni a következő szezonra, s ezen kívül megtudhattuk azt is, milyen változások várhatóak a felnőtt együttes játékoskeretében.
"A válogatottnak most volt egy három hetes összetartása, ez a héten befejeződik, s a következő válogatott program az ígéret szerint csak decemberben lesz, szóval egészen hosszú időnk van arra, hogy átgondoljuk és kiterveljük a továbbiakat. Július végén, augusztus elején kezdődik a Magyar Kupa, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag júniusban el kell kezdenünk a felkészülést, már a következő évi összeállításban, s ez azért kézzel fogható célokat ad nekünk is, így azért könnyebb tervezi a felkészülést. Kapusunk, Laura Aarts visszamegy Hollandiába, mert az utolsó éve lesz arra, hogy el tudja kezdeni az általa kiválasztott felsőoktatási szakot. Ezt természetesen megértjük, ő augusztusig segíti a kapusok felkészülését, szóval kapusposzton biztos lesz változás. Nagyon jelentős játékos mozgás azonban nem várható, a játékosaink maradnak a klubnál, egy-két igazolás elképzelhető abban az esetben, ha tudunk olyan játékossal megállapodást kötni, akivel kölcsönösen egymás hasznára tudunk lenni, de erről egyelőre még nem tudok beszámolni."

Képek: DO-archív

A 2019-es év edzőjének megválasztott szakember szerint a koronavírus-járvány miatti helyzet elsősorban az utánpótlás számára jelentett komoly problémát, így bőven lesz mit bepótolniuk az előttük álló időszakban.

"Az utánpótlás korosztályoknak ez a két hónapos kihagyás egy nagyon komoly mozgásdeficitet eredményezett, megszakadtak náluk bizonyos neurológiai, élettani folyamatok. Minden szakág, minden klub igyekezett csökkenteni ennek hatását, függően persze attól, hogy kinek milyen lehetőségei voltak otthon, de sajnos ez a váratlan helyzet leginkább az utánpótlás korosztályoknál, azon belül is a 8-14 éveseknél okozott komoly problémákat. Szerencsénkre mi már el tudtuk kezdeni a felkészülést velük is, annak köszönhetően, hogy a Fabó Éva Sportuszoda hétfő óta megnyitott a sportolók számára, vagyis a héten már teljes létszámban zajlanak az edzések. Most az a feladatunk, hogy az előttünk lévő időben olyan gyakorlatokat végeztessünk az utánpótlás korú játékosokkal is, amelyekkel csökkenteni tudjuk a kiesésből adódó problémákat. Ami pedig a felnőtteket illeti, most egy általános fizikai programot végzünk, mint ahogy ebbe mi elég gyakran bele is keveredünk, de a konkrét munka a végső kerettel június közepén kell, hogy elkezdődjön. Körülbelül hathetes felkészülést tartok ideálisnak, amit már egy komoly szakmai programmal végre lehet hajtani úgy, hogy ennek akkor már lesz befejezése és konkrét célja is. Addig bizonyos játékosoknak tervezek adni azért pihenőt is, elsősorban azoknak, akik decemberben és januárban az Európa-bajnokság miatt nem tudtak pihenni, és azóta sem volt erre igazából lehetőségük. Ők június elején kapnak egy rövidebb pihenőt, feltöltődhetnek és a teljes, fix kerettel június közepén kezdjük el a felkészülést a Magyar Kupára, illetve az új szezonra. Nagyon remélem, hogy most már tényleg csak a vízilabdára kell koncentrálnunk, s nem arra, hogy miként oldjuk meg lehetetlennél is lehetetlenebb helyzeteket.

A rovat további hírei: Sport

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.