Még bizakodik a DLSZ

2020. május 11. (hétfő) 14:05 - spigott

Amennyiben tovább enyhítik a korlátozó intézkedéseket, lesz esély a városi kispályás labdarúgó bajnokságok befejezésére is.

Mivel a koronavírus-járvány miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség lezárta az amatőr bajnokságait is, azért a labdarúgók helyi szervezete sem tudja még, hogy miként tudnák folytatni a dunaújvárosi kispályás labdarúgó pontvadászatokat, derült ki Petrás Gábor főtitkár, valamint Mészáros István versenybizottsági elnök csapatoknak szánt leveléből, melyből megtudtuk, hogy a DLSZ vezetése mindent elkövet azért, hogy megteremtsék a bajnokságok befejezésének feltételeit.

"A jelenlegi járványügyi helyzetben, figyelembe véve a kormány rendeleteit és az MLSZ rendelkezéseit, sajnos nem lehet szervezett sportrendezvényeket megtartani. Az MLSZ az amatőr bajnokságait lezárta, befejezettnek tekinti. Munkatársainkkal mi azon dolgozunk, hogy valamilyen módon a mi bajnokságunk mégis folytatódni tudjon, ezért a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségének döntése értelmében, a bajnokság még nem tekinthető befejezettnek, azonban a jelen járványügyi korlátozások feloldásáig továbbra is felfüggesztés alatt áll.

Képek: DO-archív

A fentiek értelmében amint megszüntetik, vagy olyan mértékben enyhítik a korlátozó rendelkezéseket, hogy lehetőség legyen megrendezni a mérkőzéseket, igyekezni fogunk megteremteni a bajnokság befejezésének feltételeit. A DLSZ elnöksége folyamatosan egyeztet, a bajnokság befejezésére több verzió is felmerült, igyekszünk az esetleges enyhítő rendelkezéseket már kész forgatókönyvvel várni. Amennyiben nem történik változás, és az elkövetkező egy-két hónapokban sem rendeződik az egészségügyi helyzet, akkor az aktuális rendelkezéseknek megfelelően hoz döntést az elnökség."

A rovat további hírei: Sport

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.